Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2015. október 15.
Kedvezőbb biztosítási feltételek gyógyszerészeknek


 Kedvezőbb biztosítási feltételek gyógyszerészeknek           Kedvezőbb biztosítási feltételek gyógyszerészeknek          Kedvezőbb biztosítási feltételek gyógyszerészeknek      

                                      

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, az MKB Életbiztosító Zrt. és a Palladium Consulting közötti megállapodás értelmében a gyógyszerészeknek számos új kedvező lehetőségük nyílt a különféle biztosításokkal kapcsolatban. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról, az elérhetőségről az alábbiakban tájékozódhat, valamint újraolvashatják a Szacsky Tiborral, a Palladium Consulting értékesítési igazgatójával készített beszélgetést is.

 

– Korábban is volt szerződése a Kamarának az MKB biztosítóval, miért volt szükség erre az újra?

– Úgy tudom, hogy a Kamara a korábbi közvetítő céggel nem akart szerződést hosszabbítani, mert az az előzőnél kedvezőtlenebb feltételekkel akarta megújítani. Amikor pedig mi elkezdtünk tárgyalni a Kamarával, kiderült, hogy az MKB Biztosítóval kiemelkedően jó a kapcsolatuk, és ha sikerül hasonló kondíciókról megállapodni, szívesen folytatják az együttműködést. Ez sikerült. Amikor ugyanis megismerkedtem a gyógyszerészekkel, mint ügyfélkörrel, hamar felismertem, hogy ez az ügyfélcsoport más, mint az átlag. A gyógyszerészek megfontoltabbak, körültekintőbbek, össze se lehet hasonlítani őket például néhány fiatallal, akik ész nélkül rohannak autóikkal, figyelmetlenek, gondatlanok. Ezt magyaráztam a biztosítónak, ugyanis ha ez így van, akkor kedvezőbb díjakat lehet adni, kedvezőbb megoldásokat lehet találni számukra, mint az átlagnak. A Kamara pedig összefogja a gyógyszerészeket. Így jöhetett létre ez a megállapodás, ami jelen pillanattól már él. Két elemből áll: egyrészt lényegileg ugyanaz a konstrukció, mint a korábbinál volt, a csoportos életbiztosítást minden kamarai tagra megkötöttük. A korábbihoz hasonlóan sikerült a kamarai tagoknak és a vállalkozásaiknak a kedvezményes vagyon- és felelősségbiztosításra a lehetőséget biztosítani. Továbbá egy három pontból álló csomaggal bővítettük a kedvezményes együttműködést, amit érdemes minden kamarai tagnak igénybe venni. Ezek a következők: Casco, családi otthon és értékmegőrző nyugdíjbiztosítás.

– A vagyonbiztosítással kapcsolatos ajánlatukat olvasva látható, hogy számos dologra kiterjed, az egyik előnye minden bizonnyal az úgynevezett all risks biztosítás…

– Magára a gyógyszertárra mint ingatlanra, illetve a hozzá kapcsolódó ingóságokra vonatkozik. Úgy gondolom, nagyon kedvező díjakat kínálunk. Van egy fix része, de ezen felül opcionális elemek is találhatók benne, mindenki kiválaszthatja ezek közül a neki megfelelőt. Az ún. all risks biztosítás – mint az bizonyára ismert – nem nevesített kockázatviselés, minden kockázatra kiterjed, anélkül, hogy azok nevesítve lennének. E vagyonbiztosítás számos előnnyel jár, a munkavállalók vagyontárgyai is automatikusan biztosítottak, de említhetem, hogy olyan jellegű költségek is enyhítve vannak, mint például a kár után egy új terv készítése, romeltakarítás, ideiglenes megoldások térítése stb. Kedvező opciók vannak, ablaktörés – az üvegtöréshez nem kell önrész –, hűtött áruk biztosítása, vandalizmus – hogy csak néhányat említsek.

– A felelősségbiztosítás esetén egy új elemmel is találkozhatunk…

– Inkább úgy fogalmaznék, hogy két elem jelenik meg benne. Az egyik az úgynevezett általános és szolgáltatási felelősségbiztosítás, ez nem újdonság. Viszont az egészségügyi szolgáltatók szakmai felelősségbiztosítását is magába foglalja az MKB csomagja. Arra az esetre nyújt fedezetet, ha a gyógyszertári tevékenységet folytatók szakmai hibát ejtenének. Ebben is több opció van, a fedezet kiterjeszthető a szakasszisztensekre, a munkáltatói és a környezetszennyezési felelősségbiztosításra.

– Van-e valamilyen engedmény azok számára, akik nem egy, hanem például három évre kötnének biztosítást?

– A vagyon- és felelősségbiztosítás esetén van egy úgynevezett tartamengedmény azok számára, akik három évben gondolkodnak. Ha ennyit vállal, további kezdeményekre is van lehetőség, összességében közel ötven százalékos díjcsökkenést is el lehet érni velük.

– Mit tud elmondani a csomag harmadik eleméről, a családi otthonbiztosításról?

– Ezzel kapcsolatban tudni kell, hogy 19+6 biztosítási eseményre nyújt szolgáltatást alapfedezetként, amihez további 8 választható. Fontos, hogy a kamarai tagok kiemelkedően kedvező egyedi díjon juthatnak hozzá – ebből is látható, hogy a gyógyszerészek különleges helyzetben vannak! … és például ha a vállalkozás tulajdonosának van egy autója, ami kárt szenved, az MKB azt ajánlja, hogy az önrész (egy részé)t átvállalja, amennyiben családi otthonbiztosítást köt.

Itt kell említenem a Casco biztosításukat is, amellyel több hasznos szolgáltatás vehető igénybe, például bérautó szolgáltatás azokra a kieső napokra, míg nem tudja használni a sajátját, vagy szervizbe szállítás. De említhetem az avulás-mentes térítést, illetve a bónusz akciókat is.

– Nyugdíjbiztosítást is tartalmaz a csomag?

– Igen értékmegőrző nyugdíjbiztosítást, még pedig eltérően más biztosítóktól, a díjtartalék befektetése során 2,5 százalékos technikai kamatlábnak megfelelő hozamjóváírást garantál. Ezt minden évben jóváírják, de ettől függetlenül próbálunk minél nagyobb hozamot elérni, és a befektetések során elért többlethozam legalább 85 százalékát jóváírják. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a befizetett díjra 20 százalék adójóváírás érvényesíthető, akkor látható, mennyire kedvezőek ezek a feltételek. Nem hagyható ki az sem, hogy a biztosító 3 százalékos indexálást ajánl fel a biztosítás teljes tartama alatt, ami opcionális.

– Bizonyára többen gondolkodnak úgy, hogy „kell nekem ennyi utánajárás, szaladgálás azért, hogy évi x forinttal több maradjon?” Sokan ódzkodnak az újabb ügyintézéséktől…

– Gondoltunk erre is, ezért készítettünk egy nagyon egyszerű ügymenetet – e-mailen is megköthető a szerződés. Egy egyszerű táblázatot állítottunk össze, amelybe csak a vállalkozás néhány adatát kell beírni, azokat egyébként, amelyeket vélhetőleg a tulajdonos fejből is tud. Csak ki kell pipálni az ezt követő kérdéseket, elküldi nekünk, és másnap már megkapja az ajánlatunkat. Nagyon egyszerű az egész. Sőt, a meglévő élő biztosítását is felmondjuk – szintén e-mailben intézhetjük ezt is.

Hárman vagyunk ebben a megállapodásban: az MKB, a Palladium Consulting és a Kamara, amely a gyógyszerészek érdekeit képviseli. Akkor jó a szerződésünk, ha mindhárman megtaláljuk benne az örömöt… és minden feltétel megvan arra, hogy ez így is legyen.

B. Zs.


Elérhetőség

Az alábbiakban található Kérdőívet - értelemszerű kitöltése után - küldje el a gyogyszereszek@palladium.hu  e-mail címre! Ennek kézhezvétele után 24 órán belül a kapott adatok alapján érvényes ajánlatot küldenek Önnek a vagyonbiztosításra és a felelősségbiztosításra. Ha szükséges, telefonos megbeszélést is ezen a címen egyeztethet.

A Kérdőívet itt töltheti le.


2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél