Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2008. április 30.
Lemondott az egészségügyi vezérkar - INDEX
Álláshirdetések feladásával kezdheti munkáját az új egészségügyi miniszter, ugyanis Horváth Ágnes kabinetfőnöke és két szakállamtitkára lelépett a tárcától. (A kabinetfőnököt egyébként a jelek szerint már meg is találták a kevésbé reformer Bíró Boldizsár személyében.) Az Index információi szerint a volt kabinetfőnök marad az állami egészségügyben, s az Országos gyógyszerészeti intézethez igazol.

Lemondott posztjáról az egészségügyi tárca kabinetfőnöke Matejka Zuszsa, s ugyanígy tett két szakállamtitkár, Baraczka Mariann és Gál Ilona is. (A harmadik ilyen jellegű poszt viszont már eleve üres volt, ugyanis Rapi Katalin már hetekkel korábban, azaz jóval a koalíciós válság előtt odahagyta a tárcát.

A három minisztériumi vezető távozását az Index információi szerint Horváth Ágnes a jelentette be ma, a koalíciós kormány utolsó ülésén. A távozás indokairól csak találgatni lehet, de sokak szerint Székely Tamás szavaiban kell keresni a magyarázatot, a leendő tárcavezető ugyanis igencsak lelassítaná a reformtempót. Hogy a kabinetfőnök és a két szakállamtitkár valóban emiatt intett-e búcsút a minisztériumnak, azt Horváth Ágnes nem árulta el az Indexnek.

Lapunk úgy tudja, hogy az új kabinetfőnök Bíró Boldizsár lesz, aki ugyanezen a poszton fungált Rácz Jenő minisztersége alatt. Szakmai körök őt kifejezetten konzervatív szemléletű (értsd: nem túl lelkes reformernek) ismerik.

Információink szerint Matejka Zusza és Székely Tamás között egyébként kifejezetten jó a személyes kapcsolat, így Matejka nem esik messze az állami egészségügy fájától. Egyes hírek szerint a Országos Gyógyszerészeti Intézethez igazolhat, esetleg ő vezetheti.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél