Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2008. június 02.
V. Országos Patika Nap - 2008. június 4.
Középpontban a megelőzés és az egészségmegőrzés A Magyar Gyógyszerészi Kamara a Galenus Kiadóval karöltve idén ötödik alkalommal szervezi meg az Országos Patika Napot, amely az évek alatt a gyógyszerészi hivatás ünnepnapjává vált. 2008. június 4-én, szerdán országszerte a patikák felé fordul a figyelem, s minden gyógyszertár előtt lehetőség nyílik saját gyógyszertári munkájának bemutatására.

Idén június 4-én ismét tágra kinyílnak a patikák ajtói és a látogatók közelebbről is bepillantást nyerhetnek a gyógyszerészi munka felelősségteljes gyakorlatába, részt vehetnek az adott patika szűrőprogramján, valamint kérhetnek személyre szabott egészségügyi tanácsokat is.
2008-ban a patikák nyílt napján a megelőzés lesz a fő téma. A megelőzés, a prevenció a rendkívül komplex gyógyszerészi munkának egyik kiemelt területe. Sok patikában végeznek szűréseket, például vérnyomásmérést, vércukormérést és koleszterinszint-mérést vagy hajvizsgálatot és testömeg-index ellenőrzést az Országos Patika Napon.

Az ötödik éve megrendezett Országos Patika Nap - nyílt nap a patikákban rendezvény célja az, hogy ne csak a betegek, hanem mindazok, akik érdeklődnek az egészséges életmód iránt, betérjenek a patikába és bátran tanácsot kérjenek a gyógyszerésztől egészségügyi és életmódbeli kérdésekben egyaránt. Mindezzel jelentőséget adva annak a gyógyszerészi hivatástudatnak, amely azt vallja: az egészség megőrzése ugyanolyan fontos gyógyszerészi feladat, mint a betegek gyógyszerrel való ellátása.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők 2008. június 4-én azokban a patikákban, amelyek részt vesznek az Országos Patika Nap rendezvényein!

Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy az Ön patikája is szervez-e Nyílt Napot!


Forrás. Galenus

A sajtótájékoztató anyaga >>
2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél