Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. szeptember 27.
Szégyentábla a gyógyszertárakban - Háromszéken, Duna TV Híradó

Műsorvezető: - Szégyentábla a gyógyszertárakban - Háromszéken plakáton vagy táblán tudatják a patikusok, hogy hány napja nem fizetett nekik az egészségbiztosító. A gyógyszerész kamarának megtetszett az ötlet, valamennyi romániai patikában meg akarja honosítani a szégyentáblát.

Riporter: - Sepsiszentgyörgyön plakát jelzi: 272 napja nem kaptak pénzt az egészségbiztosítótól, vagyis már két hónappal túllépte a törvényben előírt 210 napos fizetési határidőt. A megyei gyógyszerész kamara elnöke azt mondja: a háromszéki gyógyszertárak kinnlevősége másfél millió euró.

Nagy András, a Kovászna Megyei Gyógyszerész Kamara elnöke: - Hogyha az illető gyógyszertárban nem található meg az illető gyógyszer, akkor az nem föltétlen a gyógyszertár, illetve a gyógyszertárvezető hibája!

Barta Ilona, sepsiszentgyörgyi gyógyszertárvezető: - Sajnos fennáll annak a veszélye, hogy a gyógyszerforgalmazók nem tudnak gyógyszerrel ellátni, ugye gyógyszerrel kiszolgálni, és ebből pedig következik, hogy a betegek gyógyszer nélkül maradnak!

Riporter: - Egyre türelmetlenebbek a beszállítók, az is megtörténhet, hogy néhány nagy forgalmazó kivonul Romániából, akkor pedig a betegek egyáltalán nem juthatnak majd hozzá bizonyos gyógyszerekhez.

(...)

Riporter: - Az egészségügyi minisztérium azt ígérte, hogy napokon belül törlesztik az adósság nagyrészét.

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél