Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924, Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu  Hivatali kapu: MGYK
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2019. november 25.
A GYKTN elé – beszégetés dr. Horváth-Sziklai Attilával – Jelentkezési lap és programtervezet

A GYKTN elé – beszégetés dr. Horváth-Sziklai Attilával – Jelentkezési lap és programtervezetDr. Horváth-Sziklai Attilával, az MGYK országos hivatalának vezetőjével a GYKTN programjáról, illetve azok szakmapolitikai vonzatáról beszélgettünk.

 A Gyógyszerész Köztestületi Napok programját már a honlapon is, illetve a hírlevélen keresztül is megismerhették a kollégák. Látható, hogy minden napnak külön tematikája van…

– Valóban, az első, az ötödikei nap az országos, illetve területi vezetők egyeztetéséről szól. Ez természetesen ugyanolyan nyilvános minden kamarai tag részére, aki kíváncsi arra, hogyan működnek a Kamara szervezetei, illetve az országos, illetve a területi munkaszervezetek. Ez picit rendhagyó lesz, ugyanis lehetőség nyílik a fonódó időszakot kihasználni arra, hogy az országos szervezetnél még hivatalban lévő tisztségviselők már az újonnan megválasztott területi tisztségviselőkkel, a területi, a megyei elnökkel, a megyei felügyelő bizottságok, illetve az etikai bizottságok elnökeivel tudjanak találkozni. Ezzel is biztosítani szeretnénk a folytonosságot, hogy az újonnan kamarai tisztségviselővé válók megismerhessék a Kamara belső szabályrendszerét. Fontos, hogy tisztában legyenek azzal, hogyan kell, hogyan lehet az Alapszabályt, illetve más szabályokat alkalmazni. Így egyrészt a régieknek lehetőségük lesz átadni a tapasztalatokat az újaknak, és egy beszélgetés, egyeztetés során akár körvonalazódhatnak olyan változtatások is, amelyek a kamarai munka, a kamarai szabályoknak további változtatását igénylik. Azért tesszük ezt, hogy sokkal életszerűbben tudjunk működni, és le tudjuk képezni a gyógyszerész kollégák által elvárt és megfogalmazott igényeket is.

– A Kamara történetét ismerve tudható, hogy a strukturális rendszerváltás után szakmai rendszerváltást hirdettek. Ehhez van vélhetően szükség az előbb említett számvetésre?

– Igen, a kamarai szervezetnek is egyre inkább egy professzionális szervezetté kell válni. Ez mindenképpen feltételezi azt, hogy picit körbe kell nézni, hogy lássuk, hol tartunk most, milyen változtatásokat kell eszközölni, és ehhez  az újonnan megválasztott tisztségviselők minden bizonnyal segítséget tudnak adni.

– A pénteki nappal milyen terveik vannak?

– A pénteki nap még kicsit ezzel a témával fog foglalkozni, majd a lezáruló kamarai ciklust értékeljük. Visszatekintő összegzést tervezünk arra vonatkozóan, hogy milyen céljai voltak a Kamarának 2019-ben, illetve hogy ezekből mi az, ami megvalósult, és melyek a folyamatosan és cikluson átnyúló célok… és ebből következőleg mik lesznek a feladatok 2019 és 2023 között.

– A délutáni blokk még mindig a kamarai lezáró ciklussal fog foglalkozni, ezek is összegzések. A főtitkár, a Felügyelő Bizottság, az Etikai Kollégium, az Etikai Bizottság elnökének helyzetértékelése alapján meg kell tudni fogalmazni az új feladatokat, illetve kihívásokat is a jövőre nézve.

– Úgy tűnik, a pénteki napon lesz leginkább lehetőség némely kérdés részletesebb átbeszélésére.

– Valóban, a csütörtök és a péntek folyamán lesz lehetőség arra, hogy jóval részletesebben át tudjunk beszélni néhány témát. Annál is inkább, mert a szombati küldöttközgyűlésnek kötött a programja. Ezért is javaslom, hogy aki egy-egy téma után jobban érdeklődik, az a pénteki napot ne hagyja ki, mert akkor van lehetőség az interaktív fórumon való részvételre.

mgyk.gyh

Címlap: GYKTN - 2018

 

GYKTN - 2019

Helyszín: Danubius Hotel Aréna, 1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.
Időpont: 2019. december 5. – december 7. 
Szervező: Magyar Gyógyszerészi Kamara a Békéshelp Nonprofit Kft-vel.
Részvétel: A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. A szépkorú kollégák a programon ingyenesen, míg a fiatal gyógyszerészek 50% kedvezménnyel vehetnek részt.
A Jelentkezési lap az alábbi linken érhető el:
http://bh.mgyk.hu/jelentkezes/ix-gyogyszeresz-koztestuleti-napok
Frissített programtervezet:
https://www.mgyk.hu/admin/data/file/20191119/gyktn-program-19-11-19.pdf

2018 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA