Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369
Web: www.mgyk.hu
/magyargyogyszereszikamara
Nyomtatható változat
2021. április 09.
A gyógyszerészeket is ellenőrzi a hálapénz elleni főosztály - privatbankar.hu

Az új egészségügyi szolgálatról szóló jogviszony nemcsak az orvosok bérrendezését, hanem a hálapénz kivezetését is tartalmazza. Ez utóbbi március 1-jével lépett hatályba, ezért arról érdeklődött a privatbankar.hu a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál (NVSZ), mik voltak az első hónap tapasztalatai.

... Mindeközben a Magyar Gyógyszerészi Kamara március 18-i elnökségi üléséről készült beszámolóban ez olvasható: „a Nemzetbiztonsági Védelmi Szolgálat Egészségügyi Szolgáltatók Védelmi Főosztály két ezredese kért találkozót a kamarai elnöktől és dr. Horváth-Sziklai Attilától. A Főosztály idén került felállításra és tevékenységük középpontjába az egészségügyi dolgozók „intergritásának” figyelemmel kísérése és biztosítása tartozik. Különös gondosságal kívánják figyelni a hálapénz tiltásához kapcsolódó folyamatokat. Az elnök beszámolt, hogy jelezték: sem a kórházakban, sem a közforgalomban dolgozó gyógyszerészek integritását a hálapénz nem fenyegeti, ugyanakkor más integritással kapcsolatos kihívásokkal a gyógyszerészeknek is számolniuk kell. A megbeszélésen megállapodás született az együttműködés kereteiről.”

Csak hogy tisztán lássunk: egyfelől integritás alatt az erkölcsi tisztaságot érti a szaknyelv. Másfelől eddig nemigen esett szó a gyógyszerészek és a hálapénz kapcsolatáról, de ezek szerint még őket is figyelemmel kíséri a Főosztály

2018-2021 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél