Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2022. május 27.
A közelgő Patikanap elé…

A közelgő Patikanap elé…Az Országos Patikanap június 10-i, kecskeméti központi megnyitójával kapcsolatban az ünnepségnek helyet adó Hunyadi János Gyógyszertár vezetőjével, dr. Komáry Gáborral beszélgettünk.

– Miért az Ön patikájára esett a választás?

– Kecskeméten 2019-ben már volt egy patikanapi megnyitó, ami nagyon jól sikerült, ez is hozzájárulhatott a Kamara országos vezetőinek döntéséhez, miszerint városunkra gondoltak. Ugyanakkor itt csak néhány független, családi patika működik, és a Kamara fő csapásiránya is az, hogy ezek a gyógyszertárak ilyen tulajdonosi szerkezetben maradjanak.  Mivel megyei elnökségi tag vagyok, felkértek, hogy vállaljam el, hogy a patikánkban tartsuk az ünnepséget. Először meglepődtem, de örömmel fogadtam, annál is inkább, mert egy megyei patikanapi megnyitó már történt a patikánkban.

– Milyen feladatokat ró ez Önökre, hogyan tudnak felkészülni erre a feladatra?

– Nagy izgalommal készülünk, mert egy ilyen programnak komoly technikai oldala van. Például szűrőkamion is érkezik majd, egy nagy szerelvény, annak is biztosítani kell az elektromos ellátását, ahogy az ott dolgozók igényeinek is eleget kell tennünk. Szerencsére egy iskola is van mellettünk, az igazgatóval jó kapcsolatot ápolunk, így a technikai kérdések tekintetében több mindenben is segítségünkre vannak. Ezenkívül persze lélekben is felkészülünk, átgondoljuk a teendőket. Természetes, hogy a patikában néhány kolléganő megijedt egy kicsit, hiszen ilyen nagy volumenű rendezvény nem volt eddig itt, de én, mint vezető, megnyugtattam őket, hiszen ez mégiscsak egy ünnep! Örömmel kell készülni arra, hogy megmutathatjuk magunkat, a munkánkat és ez egy elismerés, hogy a mi patikánkra esett a választás.

– Már tudni lehet, hogy a megnyitóra több helyi és országos politikai és egészségpolitikai vezetőt, a társszervezetek és a hatóságok több képviselőjét is meghívták, de mi újság a betegekkel?

– Valóban, számos prominens személyt várunk, és reméljük, hogy minél többen eleget tudnak tenni a meghívásnak. Emellett várjuk a gyógyszerész kollégákat a megye más helyeiről is, valamint minden más megyével is felvettük a kapcsolatot, így onnan is várunk kollégákat. Az officinánk azonban nem olyan hatalmas, hogy a betegek is részt vegyenek a megnyitón – őket a szűrőbusz, illetve a mellette lévő programok várják.

– Mit üzenne azoknak, akik még nem döntöttek a részvételről?

– Ez egy grandiózus, nagyszabású esemény lesz. A megnyitó után szakmai program várja a kollégákat, remélhetőleg sok résztvevő lesz majd. A Hunyadi téren, ami nagyon szép, füves terület, egészségügyi felvilágosító programokkal találkozhatnak a gyermekek és a felnőttek egyaránt.

Jöjjenek minél többen, mindenkit szeretettel várunk!

B. Zs.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél