Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2014. március 01.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége 2014. február 27-én, tartotta soron következő elnökségi ülését – mgyk.hu

Magyar Gyógyszerészi Kamara (továbbiakban Kamara) elnöksége 2014. február 27-én tartotta soron következő elnökségi ülését a Kamara Dózsa György úti székházában, Budapesten.
Az ülésen az elnökségi tagok határozatképes számban megjelentek és a határozatképességet az ülés végéig fenntartották. Az ülést dr. Hankó Zoltán elnök vezette.

Az ülésen került sor az Országos Betegjogi, Ellátott jogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és a Kamara közötti együttműködési megállapodás aláírására. Az OBDK egy évvel ezelőtt alakult és feladatának tekinti a betegjogi kérdések megismertetését valamint az esetleges vitás ügyekben a mediálást. Az OBDK és a Kamara közötti együttműködési megállapodást – melynek legfontosabb célja a tájékoztatás és a betegjogi témájú továbbképzésekben való együttműködés – dr. Novák Krisztina főigazgató és dr. Hankó Zoltán elnök írta alá. A megállapodás szövegét a Gyógyszerészi Hírlap soron következő számában tesszük közzé.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége 2014. február 27-én, tartotta soron következő elnökségi ülését – mgyk.hu

 

Az előző elnökségi ülés óta történt eseményekről dr. Hankó Zoltán elnök tájékoztatta a grémiumot. Beszámolt arról, hogy a Galenus Kft. és a Kamara elleni GVH-s vizsgálat lezártát követően a Pirulatrendet és a Patikatükör c. magazint kiadó Patika Tükör Kft. először bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett (erről a Gyógyszerészi Hírlap februári számában már beszámoltunk), majd a kormányzati szerveknél is feljelentette a Kamarát. Megemlítette, hogy a Patika Tükör Kft.-hez köthető egy olyan Kft. létrehozása is, amely a Galenus Kft. által kiadott Patika Magazin c. lap nevét viseli.

A TÁMOP támogatással indult 15 gyógyszerészi gondozási protokoll szakmai előkészítése megtörtént és a közeljövőben kezdődik 50 gyógyszertár bevonásával a fél éves pilot program. A program projektgazdája a GYEMSZI, a gyógyszerészi szakmai munkára a Kamara és a lakossági gyógyszerellátási szakmai kollégium bevonásával konzorciális megállapodás született, a protokollok fejlesztése a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság bázisán folyik. Erről február 18-án konferencia keretében számoltak be a program gondozói, ahol dr. Hankó Balázs, prof. dr. Soós Gyöngyvér és dr. Fang Simon tartott sikeres előadást. A pilot programban való részvételre a gyógyszertárak március végéig jelentkezhetnek.

A Gyógyszerészi Hírlappal kapcsolatos kérdésekről dr. Zalai Károly főszerkesztő adott tájékoztatást. Felhívta a figyelmet, hogy küldöttközgyűlési döntés értelmében a Gyógyszerészi Értesítő „print” változata már nem jelenik meg, viszont változatlan tipográfiával az Értesítő a Kamara honlapján elérhető.

Az elnökség önálló napirendi pontban értékelte a sümegi vándorgyűlés tapasztalatait és ehhez kapcsolódóan folytatta a stratégiai programalkotó munkát. Az elnökség meghallgatta a munkabizottságok beszámolóit és néhány munkabizottság esetén a személyi összetétel módosításáról is döntött. Magyarné dr. Pintér Gabriella a szakmai, dr. Sohajda Attila a gazdasági, dr. Bartus György a jogi, dr. Sándor Csaba a szervezetfejlesztési, dr. Csóka Ildikó a kommunikációs munkabizottság munkáját ismertette. Dr. Horváth-Sziklai Attila a nemzetközi kapcsolatokról, dr. Pintér László az etikai audit munkabizottságban elvégzett munkáról tájékoztatott. Az Ipari Állandó Bizottság első lépéseiről dr. Ács Zoltán elnök adott tájékoztatást. Az elnökség valamennyi beszámolót elfogadta. 

Az elnökség döntött arról, hogy az Országos Patikanapra idén június 4-én szerdán kerül sor. Az országos megnyitó egy Pest megyei gyógyszertárban lesz és az elnökség kéri, hogy minden területi szervezet önálló megyei programot is szervezzen.

 

mgyk.hu

2018-2022 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél