Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2023. január 09.
A NEAK főigazgatóhelyettes asszony január 9-i tájékoztatója gyógyszertáraknak/gyógyszerészeknek

"Tisztelt Elnök Úr!

Az e-jelentéssel kapcsolatban az alábbiakról szeretném tájékoztatni.

A múlt héten csütörtök estig a patikák szinte teljes számban el tudtak számolni, az utalás megtörtént.

A rendszer sajnos továbbra is fennakadásokkal működik, nagyjából 40 percenként van 2 perc kiesés. Így kérjük a szolgáltatókat, hogy próbálják meg benyújtani az elszámolásukat. Sajnos a legtöbb esetben a szolgáltatóknak kell újra próbálkozni a beküldéssel, kevés elszámolóprogram ismételi automatikusan a küldést.

Már délelőtt nagyon sok elszámolás beérkezett rendben, de előfordulhattak problémák. Kérjük ilyen esetben próbálkozzanak újra a beküldéssel, a beküldés munkaidőn túl is, 24 órában lehetséges.

Az elszámolásokra most január 12-én éjfélig van lehetőség. Ebben az időszakban minden egyéb intézkedés nélkül, azok is újra be tudják nyújtani az elszámolásukat, akiknek nem sikerült múlt héten. Függetlenül attól, hogy heti, kétheti vagy havi elszámolók. az utólagos elszámolást nem kell korrekcióba tenni, a rendszer befogadja.

Aki két időszakra is benyújtana elszámolást, annak két külön elszámolást kell benyújtania, két beküldéssel. De az elszámoló rendszerek így is vannak felépítve. A sorrendiség mindegy, de amennyiben van lehetőség kérjük, hogy először a decemberi 4. dekádot számolják el, majd a januári 1. dekádot. De nem probléma, ha nem így történik.

Szíves megértésüket és együttműködésüket megköszönve, tisztelettel:

Bidló Judit"

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél