Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2024. február 19.
A SZEBB-programról a JóKor magazinban

A SZEBB-programról a JóKor magazinban

 

Minden gyógyszerész figyelmébe!

Tisztelt Gyógyszerésznő, Gyógyszerész Úr!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Magyar Gyógyszerészi Kamara által indított SZEBB-programot népszerűsítő cikk jelenik meg a JóKor Magazinban február közepén, amelyet 2,2 millió nyugdíjas kap kézhez.

A SZEBB-program célja a helyes gyógyszerszedésre való figyelemfelkeltés, és a konzultatív expediálás által hozzájárulni betegeink biztonságosabb gyógyszeres terápiájához, valamint egészségesebb életviteléhez. A JóKor Magazinon keresztül történő megjelenés lehetőséget teremt számunkra, hogy elősegítsük a nyugdíjasok helyes gyógyszerhasználatát és hangsúlyozzuk a gyógyszerészeti szakma fontosságát.

A SZEBB-program szakmai és betegtájékoztató anyagai az alábbi linken érhetők el:

https://www.mgyk.hu/a-szebb-program-anyagai.html .

Az anyagok között található meg az a letölthető és kinyomtatható táblázat (SZEBB-program – 5xM táblázat), amelyet a beteg saját gyógyszerhasználatának megkönnyítésére és a terápiájának követésére használhatunk. Amennyiben a gyógyszertárban érdeklődnek a program iránt, elsősorban ennek a táblázatnak az átadását javasoljuk kinyomtatott formában (amennyiben erre lehetőség van, akár kitöltve)!

Az anyagok között található meg az a SZEBB-protokoll is, amelyet a Gyógyszerészi Hírlap 2023. szeptemberi számával minden kamarai tagnak eljuttattunk nyomtatott formában, és a konzultatív expediálás célkitűzéseit elősegítő módszertant foglalja össze.

Mindemelett érdemes folyamatosan követni a Kamara hivatalos Facebook-oldalát ( https://www.facebook.com/magyargyogyszereszikamara ), amelynek segítségével a SZEBB-program ismeretterjesztő posztjai szabadon megoszthatók a gyógyszertárak, illetve a gyógyszerészek saját közösségi média felületein a kampány online terjesztésének érdekében.

A SZEBB-program keretében végzett gyógyszerészi munka kiemelkedő fontosságú a szakma és a társadalom számára egyaránt, és a JóKor Magazin olvasóinak elérése kiváló lehetőség a kezdeményezés széles körű megismertetésére. Fordítsunk figyelmet erre a fontos feladatra!

Köszönjük az együttműködést!

További eredményes munkát kívánva,

Dr. Hankó Zoltán
elnök, MGYK

dr. Somogyi Orsolya Ph.D.
a SZEBB-program szakmai vezetője

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél