Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2020. november 11.
A X. Gyógyszerész Köztestületi Napok elé – beszélgetés dr. Sándor Csabával

A 2020-as, a X. Gyógyszerész Köztestületi Napok (GYKTN) a járványhelyzet miatt online kerül megrendezésre november 28-án. A szervezési kérdésekről dr. Sándor Csabával, a rendezvény technikai hátterét biztosító Békéshelp Kft. igazgatójával, a Kamara országos titkárával beszélgettünk.  

 

– Az idei, mondhatni jubileumi GYKTN több mindenben eltér a korábbikaktól. Ami nem változott, az az, hogy az MGYK elnöksége ezúttal is a Békéshelp Kft-t kérte fel a konferencia megszervezésére.   

– Immáron tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Gyógyszerészi Kamara őszi rendezvénye. Kicsit más ez, mint az eddigiek, visszafogottan örülünk a jubileumnak. Kollégáink a mindennapokban az első vonalban küzdenek, a társadalom egyre türelmetlenebb, az emberek félnek, lassan egyedüli biztos pontként a zöld kereszt alatti bejáraton belüli nyugodt csendes környezet, a gyógyszertár maradt számukra. Itt a szakértelem, a kedves szó, az empátia adja azt a biztonságot, amelyre mindannyiunknak szüksége van a mostani időben.

A X. Gyógyszerész Köztestületi Napok elé – beszélgetés dr. Sándor CsabávalAz idei COVID-19 járvány új kihívások elé állította az embereket, így a gyógyszerészeket is. A koronavírus átszövi az életünket, a Kamara életében a megszokott metódusok már nem alkalmazhatók, mindent máshogy kell csinálnunk, és ez vonatkozik a Gyógyszerész Köztestületi Napok szervezésére is. A jelenlegi szabályozás szerint csak online lehet bármilyen rendezvényt tartani. Változás még, hogy a korábbi több napos konferencia most egy nap alatt fog lebonyolódni.

– Több órán át számítógép előtt ülni nem könnyű feladat…

– Ez így van, az elnökségi ülések már lassan egy éve online zajlanak, így többen megtapasztaltuk ezt. Ezért úgy gondoljuk, hogy két önálló részre osztjuk a konferenciát: lesz egy délelőtti és egy délutáni szekció. Mindkettő után lehetőség nyílik majd az elhangzottak megbeszélésére, illetve választ kaphatnak a részvevők kérdéseikre.

– Hogyan lehet majd kérdéseket feltenni?

– Kérjük a kollégákat, hogy majd írásban tegyék fel kérdéseiket a megadott felületen, az előadók pedig szóban fognak válaszolni.

– A konkrét programról mikor értesülhetnek az érdeklődők?

– Jelenleg folyik a pontos program összeállítása, és ahogy ez kialakításra kerül, azonnal elérhetővé tesszük az online felületen, a megszokott jelentkezési lappal együtt. Kérjük a kollégákat, hogy majd ezen regisztráljanak. A programból előzetesen csak néhány témát említenék: az MGYK és Államtitkárság viszonya, OGYÉI tájékoztató, mindennapi problémák, szakképzés, bérfeszültség…

Regisztráció
Időpont: 2020. november 28.
Szervező: Magyar Gyógyszerészi Kamara a Békéshelp Nonprofit Kft-vel.
Részvétel: A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. A szépkorú kollégák a programon ingyenesen vehetnek részt.
A Jelentkezési lap, a programtervezet és a további részletek
az alábbi linken érhetők el:
http://bh.mgyk.hu/jelentkezes/x-gyogyszeresz-koztestuleti-napok-online

– A regisztráltak számát minden bizonnyal növeli, ha kreditpontos a rendezvény. Mit terveznek ezzel kapcsolatban?

– Szeretnénk, ha így lenne, az akkreditáció folyamatban van. A kollégák pontokat fognak kapni a részvételért. Ezzel is próbálunk segíteni, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a rendezvényen.

– Mennyi lesz a regisztrációs díj? Idén is lesz valamilyen kedvezmény?

– A rendezvényt költséghatékonyan akarjuk megvalósítani. A regisztrációs díj egységesen 4000 forint plusz 27% ÁFA lesz, a kreditpont jóváírás pedig 500 forintba kerül, így mindenki számára elérhető. A nyugdíjas kollégák regisztrációja természetesen továbbra is ingyenes marad.

– A korábbi konferenciákon elvárták például a megyei elnökök és alelnökék részvételét. Van-e e tekintetben változás?

– A Kamarának évente két nagyobb rendezvénye van – tavasszal a vándorgyűlés és ősszel a GYKTN. Mindkét esetben elvárjuk ezeken a megyei elnökök, alelnökök, a megyei felügyelő, etikai és ifjúsági bizottságok elnökeinek és az országos és a megyei elnökségek tagjainak a részvételét. Ezen kívül jó lenne, ha minél több kolléga venne részt a rendezvényen, hiszen olyan információkat tudhatnak meg, ami minden kollégát érint valamilyen módon.

 B. Zs.

Címlap: Gyógyszerész Köztestületi Napok – 2019

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél