Magyar Gygyszerszi Kamara
rtkteremt rdekvdelem
akadlymentes verzi
Vissza az alaprtelmezett verzihoz H-1068 Budapest
Dzsa Gyrgy t 86/b
Tel.: (+36-1) 351-9483
(+36-1) 413-1924
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu
Keress RSS
KezdőlapA KamarárólTovábbképzésekSzakmai fórumPályázati lehetőségekKamarai tagsági információkIrattár
Belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
Elfelejtett jelsz
Regisztrci
OK
GYIK
2018. 08. 30.
Tájékoztató az e-ügyintézésről
»
2016. 11. 23.
Tudnivalók az étrend-kiegészítőkel kapcsolatos megállapodásról
»
2014. 09. 22.
Személyi jogosok pontszám igazolása – mgyk.hu
»
2014. 06. 10.
Ki állítja ki a gyakorlati pont igazolást? - MGYK Országos Hivatala
»
2017. 06. 20.
Az AEEK működési nyilvántartással kapcsolatos tájékoztató anyagai
»
Tovbb »
Gygyszerszi Hrlap
Hrlevelek
Sajtófigyelő
2024. 05. 22.
Az üzenet: tisztelettel adózni az ősöknek - boon.hu
»
2024. 05. 22.
Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint - semmelweis.hu
»
2024. 05. 22.
Így tenné rendbe a magyar egészségügyet a mesterséges intelligencia - index.hu
»
2024. 05. 21.
Balogh Petya: Az egészségügy nálunk is működhet - nepszava.hu
»
Tovbb »
Szolgáltatások
2024. 05. 06.
A Duna Autó Zrt. kedvezménye kamarai tagoknak
»
2024. 05. 06.
A Duna Motors Disztribúció Kft. kedvezménye MG szeméygépjármű vásárlásához
»
2024. 05. 06.
A Hunguest Zrt. kedvezménye kamarai tagoknak
»
2021. 11. 09.
Együttműködési megállapodás az MGYK és a KOMPLEX Kamarai Pénzügyi Tanácsadó Kft. között
»
2020. 06. 14.
Volvo: kedvezmény kamarai tagoknak
»
Tovbb »

E-Papír
Bannerek


 Bannerek

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek

 

MOL-MGYK tájékoztató!

Bannerek

 

 Vodafone

Bannerek

 

 

Gyógyszerész Gondozási Bizottság

Beszámoló az elnökség novemberi üléséről
2022. november 27.

Az MGYK elnöksége 2022. november 24-én tartotta soron következő ülését a Kamara székházában Budapesten, amelyet dr. Hankó Zoltán elnök vezetett. Az ülésen valamennyi elnökségi tag részt vett és a határozatképességet az elnökség mindvégig biztosította. 

Az ülésen állandó meghívottként részt vettek a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége képviselői, jelen esetben dr. Csontos Ildikó országos alelnök és dr. Nagy Éva megyei elnök, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara gyógyszertári asszisztensi tagozatának képviseletében Csiszár Zoltánné tagozatvezető-helyettes.

Az összejövetel dr. Hankó Zoltán köszöntő szavaival vette kezdetét, majd a jegyzőkönyvvezető és jegyzőkönyv-hitelesítők megválasztása és a napirend elfogadása után az elnöki tájékoztató következett.

Az előző elnökségi ülés óta történtekről

Az elnök emlékeztetett, hogy az előző elnökségi ülés két részből állt: október 20-án Domonyvölgyben találkoztak az elnökség és a Területi Elnökök Értekezlete tagjai, majd az akkor idő hiánya miatt meg nem tárgyalt napirendeket október 27-én hibrid ülésen vitatták meg. Beszámoló az elnökség novemberi üléséről

Az elnök azt is jelezte, hogy az elnökségi üléssel párhuzamosan tárgyalják a területi elnökök a helyettesítő gyógyszerészek tagdíjmérséklést kérő beadványával és a Kamara által felkért ad hoc bizottság javaslatával kapcsolatos kérdéseket. A megbeszélés első órájában az elnök ezen részt tudott venni, a végső döntéseket a TEÉ elnöke írásban juttatja el a Kamara hivatalába.

Kormányzati és hatósági egyeztetések

– A Területi Elnökök Értekezletével összevont október 20-i elnökségi ülésen született, „A rezsidíjakról és a gyógyszerellátás struktúrájának védelméről” című határozatot (közzétételre került a Gyógyszerészi Hírlap novemberi számában) a Kamara elnöke eljutatta dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárhoz, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez és Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztoshoz.

– Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár október 21-én jelezte a Kamara elnökének, hogy a kistelepülések rezsitámogatásával foglalkozó kormányzati egyeztetésen tárgyaltak a Kamara által a gyógyszertárak számára már korábban is kért hasonló támogatásról. Az államtitkár soron kívül kért javaslatokat és további számításokat, amelyeket a Kamara a kért határidőn belül eljuttatott az Államtitkárságra, valamint a hasonló feladatot kapott OGYÉI felsővezetőihez.

– Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és dr. Szabó László miniszteri biztos látogatást tett a Viridis Pharma Gyógyszernagykereskedelmi Kft. bekecsi központjában, ahol a vendégekkel dr. Nyiri László egyrészt mind a Viridis felügyelőbizottsági elnöke, másrészt mint az MGYK TEÉ elnöke folytatott egyeztetést október 21-én.

– A Kamara elnöke dr. Komáromi Zoltán parlamenti képviselővel, a Népjóléti Bizottság alelnökével folytatott egyeztetést az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete konferenciájához kapcsolódóan több témában is. Az egyeztetést dr. Komáromi Zoltán kezdeményezte. Beszámoló az elnökség novemberi üléséről

– Az október 30-i határidőn belül a Kamara elküldte az OGYÉI-nek a hatóság magisztrális alapanyagok gyógyszertári minőségbiztosításával foglalkozó módszertani levéltervezetével kapcsolatos kamarai véleményt.

– A magisztrális gyógyszerek biztonságával kapcsolatban is küldött egy elemzést a Kamara az OGYÉI-be – folytatódott a tájékoztató. Az Államtitkárságra ugyanis lakossági beadvány érkezett, amelyben a panasztevő egy magisztrális gyógyszerek rendelésével és készítésével kapcsolatos kritikai kiadványra hivatkozva lépett fel ezen termékek minőségének garantálásáért. A Kamara komplex javaslatot készített, amelynek főbb elemeit a Gyógyszerészi Hírlap novemberi számában ismertettük.

– Az OGYÉI alapításának 70. évfordulója és az új székházuk elkészülte alkalmából tartott szakmai konferencián dr. Hankó Zoltán köszöntő beszédet mondott november 7-én.

– Az egészségügyi struktúraváltással foglalkozó salátatörvény-tervezettel kapcsolatos kamarai véleményt november 7-én küldte meg az MGYK az Egészségügyért Felelős Államtitkárságra.

– A kamarai elnök tájékoztatott, hogy a Miszterelnöki kabinetiroda munkatársaival több alkalommal volt egyeztetése, részben a stratégiai együttműködési megállapodásról, részben a gyógyszertárak rezsitámogatásáról. Ennek részeként Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztoshoz is eljuttatta a BM Egészségügyért Felelős Államtitkárságra és a Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszternek készített beadványt. Kiemelte, hogy számításaik szerint – az őszi energiaárakkal számolva – beavatkozás nélkül különösen kritikus helyzetbe kerülhetnek a fiókgyógyszertárak, a működési célú támogatásra már eleve jogosult közforgalmú gyógyszertárak és a 18-21 millió forint havi forgalmi kategóriát el nem érő gyógyszertárak. A fiókpatikák esetén a megnövekedett benzinköltséggel is számolni kell.

Egyéb kamarai egyeztetések

– Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal (SZTNH) elnöke és dr. Lábody Gyula alelnök október 25-én megbeszélést folytattak a kamarai elnökkel és dr. Horváth-Sziklai Attilával. Ugyanis az MGYK  és az SZTNH között 2016-ban elindult együttműködést a HENT megszüntetése kapcsán új alapokra kell helyezni. A megbeszélésen megállapodtak a további együttműködés formájáról és külön is egyeztettek a Biztonságos étrend-kiegészítő programmal kapcsolatos közös célokról. A program egészségügyi szempontból is fontos – tájékoztatott az elnök. A megbeszélésen megállapodtak a kapcsolattartás formájáról is. Beszámoló az elnökség novemberi üléséről

– Czirbus Zoltán, a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács elnöke kérte az MGYK együttműködését néhány drog gyógyszertári forgalmazásának elősegítéséért. Ez egyfajta profilbővítés lenne – emelte ki az elnök. A javaslat véleményezését kérte a Kamara elnöke a szakmai munkabizottságtól és néhány szakértőtől.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZSZ) által indítandó  egészségfejlesztési programról dr. Hankó és a projekt koordinátora, Nagy Ferenc többször is egyeztetett. A téma később önálló napirendi pontként szerepelt.

– A kamarai törvényről a MOK, a MESZK és az MGYK vezetői november 15-én megbeszélést folytattak. A rendelkezésre álló információk szerint a Belügyminisztérium nyitott a három egészségügyi szakmai kamaráról szóló törvény módosítására, amelynek előkészítése a három köztestület feladata. Az egyeztetésen a szervezeti struktúrára, a tagfelvétellel kapcsolatos eljárások egyszerűsítésére, az önkormányzatiság erősítésére és az etikai önállóság megteremtésére vonatkozó javaslatok körvonalazódtak. A megbeszéléseket a három köztestület vezetői december elején folytatják.  

– A Pénztárszövetség vezetőivel a COVID-járvány alatt megritkult a kapcsolat. Ennek újraindítását célozta a Pénztárszövetség őszi konferenciáján a kamarai elnök előadása, ahol megegyeztek a 2016-ban kötött együttműködés megújításáról. A konferencián elkezdődött egyeztetés november 15-én folytatódott, amikor a Pénztárszövetség részéről dr. Váradi Péter, Kravalik Gábor és Nagy Csaba, a Kamara képviseletében pedig az elnök és dr. Torma Ádám alelnök vett részt. Az elnök tájékoztatott a felvetődött témákról, pl. az egészségpénztárak közös cikktörzs bizottságának felállításáról, amelybe kamarai delegáltat is várnak. A megbeszélésen felvetett témák között szerepelt a drága banki szolgáltatások kiváltása, amely akár másfél százalékkal is csökkentheti a tranzakciós költspégeket. Időközben a Pénztárszövetség elkészítette a javaslatát, amit az MGYK szakértői szinten elemez.

– Az MGYT Oktatási szakosztályának november 18-i megbeszélésén a négy képzőhely, az MGYT és az MGYK delegáltjai vettek részt, a Kamarát az elnök képviselte. A téma a felvételikkel kapcsolatos változások volt, valamint, hogy a képzési és kimeneti követelmények ez év eleji változását követően az egyes curriculumokban milyen változások vannak folymatban. Az elnök tájékoztatott, hogy megállapododtt a dékánokkal: az új felvételi szabályzatokat az MGYT és az MGYK felületein a gyógyszerészek számára közzétesszük.

– Az MGYT Szervezési szakosztálya november 19-i egész napos szakmai rendezvényén az elnök „Értéklánc – de melyik?” címmel tartott előadást, majd a rendezvény záró kerekasztalában is részt vett. A Szervezési szakosztály jelentős érdeklődés mellett magas színvonalú konferenciát szervezett, ahol a gyógyszerbiztonság erősítése volt a központi célkuitűzés. Az MGYK-t az elnök mellett dr. Fang Simon alelnök képviselte.

– Dr. Nagy Sándor az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese és Gui Angéla kommunikációs munkatárs együttműködést kezdeményezett az MGYK-val. Az erről szóló első egyeztetés november 21-én volt a Kamarában. Az elnök elmondta, hogy egy hosszútávú együttműködés lehetősége körvonalazódik, amelynek keretei között a gyógyszertárak a véradáshoz kapcsolódó gyógyszerészeti kérdésekben tudnak segítséget nyújtani. Beszámoló az elnökség novemberi üléséről

– A Kamara elnöke beszámolt, hogy hozzá eljutott információ szerint a Kamara honlapján 2021. szeptemberben „Mit ér a törvény, ha…”  címmel közzétett, majd a hatósághoz is eljuttatott XXI. sz. esetismertetésben feltárt jogszabálysértő gyakorlatot az esetet vizsgáló cégbíróság jogszabálysértőnek minősítette. Az elnök személyes véleménye szerint ezzel a cégbíróság gyakorlatilag kimondta, hogy az érintett gyógyszertárakban a gyógyszer-gazdaságossági törvény szindikálás tilalmára és semmisségére vonatkozó előírásait éveken át folyamatosan megsértették. Viszont ennek részletes feltárása a gyógyszerészeti hatóság feladata, amelyhez a jogszabály az ilyen esetekben nyomozati jogkört is biztosít. Az elnök elmondta, hogy az esetet precedens értékűnek tartja és a történéseket követni fogja. A szindikálásban résztvevő gyógyszerészek tevékenységének kamarai megítélésére azt követően kerülhet sor, ha a Kamara a hatóságtól a dokumentumokat kézhez kapja.

Kamarai aktivitások

– A XXVIII. Magyarországi Egészségügyi Napok október 19-21-i balatonalmádi konferenciáján dr. Hankó előadást tartott „A jelen problémái és jövőkép” címmel. „Jól szervezett konferencia volt, ahol informális egyeztetésekre is lehetőség nyílt” – mondta. Az előadók közül kiemelte Kiss Zsoltnak, a NEAK főigazgatójának, dr. Kincses Gyula MOK elnöknek, dr. Balogh Zoltán MESZK elnöknek és dr. Ficzere Andreának, a Magyar Kórházszövetség elnökének előadását.

– A gyógyszerhasználati adherencia fejlesztésével kapcsolatban a COVID-járvány előtt több szervezettel jött létre együttműködés, így pl. az MGYT-val, az OGYÉI-vel, a Semmelweis Egyetemmel, az EESZT-vel, a Hungaropharmával, a Magyar Tüdőgyógyász Társasággal és  a Korányi Sándor Intézettel, a Háziorvosok szervezetével és a Nemzeti betegfórummal. Az elnök a program újraindításának szándékával valamennyi együttműködő szervezet vezetőit október 25-re meghívta egy megbeszélésre a Kamarába. Beszámolt, hogy mindegyik szervezet továbbra is kész az együttműködésre, sőt új csatlakozóként köszönthették a Táplálkozástudományi Alapítvány vezetőit is. Az elnök beszámolója szerint a megbeszélés eredményes volt és készül egy stratégiai terv, amelynek jóváhagyását követően a Kamara megkeresi az Egészségügyért Felelős Államtitkárságot a program politikai támogatásáért. Ezt azért tartja fontosnak, mert enélkül a program nem lehet sikeres. Másfelől viszont dr. Takács Péter államtitkár már többször jelezte, hogy fontosnak tartja a gyógyszerhasználati adherencia erősítését. Beszámoló az elnökség novemberi üléséről

– Dr. Sohajda Attila és a kamarai elnök részt vett a MedicalScan egészségügyi információs cég október 25-i  rendezvényén.

– A Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének konferenciáján dr. Horváth-Sziklai Attila, dr. Nagy Vilmos, dr. Nyíri László és dr. Hankó Zoltán képviselte a Kamarát. Az elnök a beszámolóban dr. Répássy Róbert IM államtitkár előadásából kiemelte, hogy a kormánynak nem áll szándékában a hivatásrendi kamarák szabályozását uniformizálni. Dr. Sziklay Júlia, a NAIH főosztályvezetője pedig elmondta, a névkitűző használata „közérdekből hiavatalos adat”, ezzel egyértelműen lezárva azokat a vitákat, amelyek pl. a gyógyszerészek között a névkitűző használatával kapcsolatban folytak. Aki ugyanis a betegekkel kapcsolatba kerül, annak – betegjogi szempontok miatt – kötelező a névkitűző viselése. Dr. Hankó elmondta, hogy a kamarák vezetőinek hozzászólásai a kamarák önállóságának és kompetenciáinak erősítését célozták, beleértve az etikai  ügyeket is.

– A Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének konferenciáját követő napon tartották a Szövetség közgyűlését, ahol a következő évre elnökké választották dr. Hajnóczi Pétert a Mérnöki Kamara elnökét, alelnökké Pál Tibort a Közjegyzői Kamara elnökét, dr. Hankó Zoltánt pedig elnökségi taggá választották, aki a hivatásrendi kamarák önkormányzatiságának és etikai önállóságának erősítéséért lesz felelős az elkövetkező évben.  

– A  helyettesítő gyógyszerészekkel kapcsolatban több egyeztetés is volt a Kamarában személyes és online részvétellel. A cél, hogy a decemberi küldöttközgyűlésig konszenzusos kamarai álláspontot lehessen a küldöttek elé terjeszteni.

– November 12-én volt a Kamarai Ifjúsági Program (KIP, korábban táltosképző) soron következő összejövetele. A vitaindítókat dr. Somogyi Orsolya, a Kamara adherencia-fejlesztéssel foglalkozó projektjének vezetője, országos titkár és dr. Fittler András egyetemi docens, a PTE GYTK dékánhelyettese, országos titkár tartotta. A téma „a gyógyszerészoktatás jelene és jövője az aktuális felvételi trendek tükrében” volt. Dr. Fittler elsősorban a felvételi adatok alakulását elemezte, felhívva a figyelmet, hogy az első helyes jelentkezők száma csökkenő tendenciát mutat, dr. Somogyi pedig az oktatási módszertan megújítási lehetőségeit mutatta be. A program jól sikerült, a következő alkalomra december 10-én kerül sor.

– November 15-én került megrendezésre  a Budapesti szervezet fóruma és küldöttgyűlése. A fórumon az asszisztensképzésben működő iskolák vezetői mondták el tapasztalataikat. Dr. Horváth-Sziklai Attila számolt be minderről, aki a fórumon előadást tartott az asszisztensképzés helyzetéről és jövőjéről. „Hasznos lenne, ha más megyében is tartanának ilyen fórumokat” – mondta. Beszámoló az elnökség novemberi üléséről

– A MAGYOSZ november 17-i konferenciáján dr. Hankó, dr. Torma Ádám, dr. Fang Simon és dr. Zalai Károly vett részt. „A konferencián résztvevő több kormányzati vezető jelenléte jól mutatja, hogy a kormányzat hogyan értékeli a magyar gyógyszeripart” – számolt be az összejövetelről dr. Torma. Az előadásokat kerekasztal megbeszélés követte, amelynek dr. Torma is a résztvevője volt. Dr. Hankó – folytatva a tájékoztatót – elmondta, itt írták alá a MAGYOSZ és az MGYK közti megállapodást a Magyar Gyógyszer Védjeggyel rendelkező gyógyszerek ismertségének növeléséről. Az elnök elmondta, hogy idén a dr. Orbán István Emlékérmet a MAGYOSZ dr. Hodász István gyógyszerésznek (az Egis volt vezérigazgatójának) és dr. Koncz Józsefnek, a MAGYOSZ Etikai Bizottság volt elnökének itélte oda, a díjakat dr. Greskovits Dávid MAGYOSZ elnök adta át.

– A jubileumi Medicina konferencián november 17-én dr. Hankó képviselte a Kamarát. A rendezvényre időzítve jelent meg a Medicina évkönyv, amelybe – az előző évek gyakorlatát folytatva – a kamarai elnök is írt egy fejezetet. A rendezvényen dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár mellett többek között dr. Kovács Árpád, az ÁSZ volt elnöke, a Költségvetési Tanács elnöke is előadást tartott. Az összejövetelt díjátadás is színesítette; a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. által alapított díjban két fiatal gyógyszerész is részesült.

– Az elnök tájékoztatott, hogy elkészültek a fiatalok pályaválasztását elősegítő kisfilmek, amelyek a közforgalom, az ipar, a kórház és az oktatás területén dolgozó gyógyszerészek munkáját mutatják be. Terveik szerint ezeket a négy képzőhelyre, illetve a TEÉ tagjainak is elküldik, hogy felhasználják a végzős középiskolások tájékoztatására.

– November 22-én egy olyan konferencián, ahol a digitális egészségügyi fejlesztések voltak középpontban, kerekasztal beszélgetésben vett részt az elnök Kaló Tamás Phoenix Pharma vezérigazgatóval és dr. Feller Antal Hungaropharma vezérigazgatóval. A moderátor Danó Anna újságíró volt. Az elnök elmondása szerint a két nagykereskedő vezetői továbbra is kritikusan állnak a csomagküldéssel történő gyógyszerkiszolgálás megtiltásához és a Kamara ebben végzett tevékenységéhez.

– A beszámoló végén dr. Hankó Zoltán tájékoztatott, hogy már rendelkezésére áll egy NAIH állásfoglalás az egészségügyi adatok felhasználhatóságáról, továbbá jogi állásfoglalást kért a közfinanszírozott tápszerek, gyógyászati segédeszközök és gyógyszerek arképzésével kapcsolatos vitás kérdésekről. Mivel ez utóbbi területen – véleménye szerint – inkoherencia van, ennek feloldása érdekében kamarai szakértők bekapcsolódását kérte.

– A tájékoztató végén dr. Horváth-Sziklai Attila számolt be az OGYÉI-től kapott, a gyógyszertárak alapításával és működtetésével kapcsolatos határozatokról.

 

Döntéshozatalt igénylő napirendi pontok

– Beszámoló a Gyógyszerész Köztestületi Napok előkészületeiről
Dr. Sándor Csaba ismertette a december 2-3-án rendezendő GYKTN-nel kapcsolatos előkészítő munkák állását. Kitért a rendezvény anyagi vonzataira is, mint mondta, a rezsiárak emelkedése kihatott a rendezvényre is. A jelentkezések folyamatosak. Megtörtént a december 2-i program előadóival az egyeztetés, illetve megvitatták az adventi vacsorára meghívottak körét.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által indítandó  egészségfejlesztési programról
A kamarai elnök meghívására az elnökségi ülésen részt vett Nagy Ferenc, a Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi fejlesztésekért felelős igazgatója, aki egyben a program fő koordinátora.  Beszámoló az elnökség novemberi ülésérőlA programot bemutató előadása előtt dr. Hankó ismertette azokat a szempontokat, ami alapján szükségesnek tartotta meghívni az MMSZSZ egyik vezetőjét. Mint mondta, az egészségügyért felelős korábbi politikai vezető döntése miatt csak néhány héttel ezelőtt értesülhetett a „Naszlady Attila Egészségfejlesztési Program”-ról, holott a projekt előkészítése évek óta tart! A Máltai Szeretetszolgálat vezetőivel, illetve Nagy Ferenccel azóta többször is egyeztetett, hogy minél több részletet meg lehessen tudni magáról a programról és annak gyógyszerészeti vonatkozásairól. Nagy Ferenc bemutatta a projekt lényegét, mely szerint hazánk olyan legszegényebb 300 kistelepülésén mélyszegénységben élő embereknek terveznek egészségügyi szolgáltatást nyújtani, ahol semmilyen egészségügyi ellátás nem érhető el. Ennek keretei között országosan öt egészségpontot alakítanak ki és 12 mozgó orvosi rendelővel (busszal) járják majd ezeket a településeket, ahol ún. „területi ellátási kötelezettség nélküli” kiegészítő háziorvosi ellátást nyújtanak. Ennek részeként állapotfelmérést, telemedicinális ellátást, mobil laboratóriumot és mintavételi  pontokat működtetnek. Az ellátás részét képezi a szükséges vényköteles gyógyszerek rendelése és – szükség szerint – annak névreszóló dozírozását követő (unit dose) kiszolgálása. A beszámolót követően kérdések sora hangzott el a részvevőktől. Felvetődtek szakmai, gyógyszerbiztonsági, logisztikai és jogalkotással kapcsolatos kérdések is, amelyekre a közeli jövőben a szeretetszolgálatnak és a Kamarának is megfelelő válaszokat kell találni. A megbeszélés végén a kamarai álláspont kialakítására az elnök ad hoc bizottság felállítását kérte, továbbá felajánlotta a folyamatos konzultációt a Szeretetszolgálatnak. Az elnök elmondta, hogy a december 3-i küldöttközgyűlésen részletes tájékoztatást ad mindarról, amit a projektről eddig megtudtunk.

– A helyettesítő gyógyszerészekkel kapcsolatos kérdések
Az elnökség megvitta dr. Hankó Zoltán és dr. Csapó Konrád előterjesztését, majd a Területi Elnökök Értekezlete véleményét is figyelembe véve alkalmasnak találta arra, hogy a küldöttközgyűlés elé terjesszék. Az előkészítő munkára felkérték dr. Hankó Zoltán elnököt.

– Javaslat az MGYK Alapszabályának módosítására
Az előterjesztés három pontban javasolta az Alapszabály módosítását: (1) a helyettesítő gyógyszerészekre vonatkozó nomenklatura pontosítása, (2) az elnökségi zárt ülések rendjének szabályozása, (3) az MGYK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete székhelyének megváltozása miatti címváltozás.

– A 2023. évi költségvetés elfogadása
Az elnökség a Kamara 2023. évi költségvetésének tervezetét a küldöttközgyűlés elé terjeszthetőnek tartotta.

– 38/2022. (XI.10.) BM rendeltből fakadó feladatok
Az elnökség megtárgyalta „a magisztrális gyógyszerek készítését elősegítő” rendelet megjelenését követő teendőkről szóló előterjesztést és úgy döntött, hogy a pozitív listán lévő alapanyagok beszerzési problémáit, a galenusi termékek árképzését és a magisztrális díjak rendezését célzó munkát tovább kell folytatni, a Belső Minőségügyi Kézikönyvet aktualizálni kell és el kell indítani az Országos Manuális szervezését. Ezekre a munkákra munkabizottságot és projektfelelősöket kért fel.

 

 

 

 

« Vissza
Betegsarok
2022. 09. 26.
Az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos együttműködéshez csatlakozó gyógyszertárak listája
»
2020. 02. 18.
Betegjogi képviselők elérhetőségei
»
2020. 01. 19.
Segítség gyógyszerésznek, betegnek
»
2016. 05. 25.
Megszűnik a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés – ogyei.gov-hu
»
2016. 03. 11.
A tavaszi fáradtság okai – és amit ellenük tehetünk – tetplatform.hu
»
Tovbb »
Eseménynaptár
«
2024 mjus»
hkszcspszv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
konferencia  testületi esemény  továbbképzés  vándorgyűlés  szabadidős esemény 
Hirdetőtábla
Állás
Helyettesítés
Egyéb
Tovbb »
Közös dolgaink
2024. 04. 24.
Az MGYK XIII. Vándorgyűléséről
»
2023. 03. 29.
Az MGYK XII. Vándorgyűléséről
»
2019. 05. 24.
Belső Minőségügyi Kézikönyv III. kiadás
»
Tovbb »
Gyógyszertár-működtetés
2017. 03. 09.
Pályázati lehetőségek gyógyszertárak számára
»
2016. 03. 03.
A gyógyszertári finanszírozási előleg alakulása 2010-től 2016. januárig
»
2016. 03. 03.
A gyógyszertári vállalkozások 2014. évi mérlegbeszámolóinak és pénzügyi helyzetének alakulása
»
Tovbb »
Hasznos linkek
Jogszablykeres
Kamarai tájékoztatók
2020. 03. 31.
Kórházi Minőségirányítási Standardok
»
2016. 01. 07.
Minőségügyi kézikönyv gyógyszertáraknak – II. kiadás
»
2014. 06. 26.
1/2014 (VI. 19.) MGYK ELNÖKSÉGI AJÁNLÁS GYÓGYSZERTÁRI UTAZÁSI TANÁCSADÁSHOZ - MGYK
»
Tovbb »
Tovbb »
Archvum
A honlapon tallhat informcik clja az egszsggyi ismeretek bvtse, de ez nem helyettesti az orvos, gygyszersz, vagy ms szakember felkeresst.
© 20082017 Magyar Gygyszerszi Kamara - Minden jog fenntartva - Regisztráció a védett tartalmak eléréséhez! Hírlevélre történő le- és feliratkozás!
Utols mdosts: 2024. 05. 22 szerda