Magyar Gygyszerszi Kamara
rtkteremt rdekvdelem
akadlymentes verzi
Vissza az alaprtelmezett verzihoz H-1068 Budapest
Dzsa Gyrgy t 86/b
Tel.: (+36-1) 351-9483
(+36-1) 413-1924
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu
Keress RSS
KezdőlapA KamarárólTovábbképzésekSzakmai fórumPályázati lehetőségekKamarai tagsági információkIrattár
Belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
Elfelejtett jelsz
Regisztrci
OK
GYIK
2018. 08. 30.
Tájékoztató az e-ügyintézésről
»
2016. 11. 23.
Tudnivalók az étrend-kiegészítőkel kapcsolatos megállapodásról
»
2014. 09. 22.
Személyi jogosok pontszám igazolása – mgyk.hu
»
2014. 06. 10.
Ki állítja ki a gyakorlati pont igazolást? - MGYK Országos Hivatala
»
2017. 06. 20.
Az AEEK működési nyilvántartással kapcsolatos tájékoztató anyagai
»
Tovbb »
Gygyszerszi Hrlap
Hrlevelek
Sajtófigyelő
2024. 07. 23.
Új csúcstechnológiás gép érkezett a Semmelweis Egyetemre - magyarnemzet.hu
»
2024. 07. 22.
Bonyolult az EESZT vagy az időpontkérés szakrendelésre? Ingyenesen segít az Egészségvonal - boon.hu
»
2024. 07. 19.
Újabb fontos mérföldkő a Richternél - portfolio.hu
»
2024. 07. 19.
Ötvenéves a falu egyetlen gyógyszertára, ami a lakosok társadalmi munkájával épült meg - szoljon.hu
»
Tovbb »
Szolgáltatások
2024. 05. 06.
A Duna Autó Zrt. kedvezménye kamarai tagoknak
»
2024. 05. 06.
A Duna Motors Disztribúció Kft. kedvezménye MG szeméygépjármű vásárlásához
»
2024. 05. 06.
A Hunguest Zrt. kedvezménye kamarai tagoknak
»
2021. 11. 09.
Együttműködési megállapodás az MGYK és a KOMPLEX Kamarai Pénzügyi Tanácsadó Kft. között
»
2024. 05. 30.
Volvo: kedvezmény kamarai tagoknak
»
Tovbb »

E-Papír
Bannerek


 Bannerek

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek

 

MOL-MGYK tájékoztató!

Bannerek

 

 Vodafone

Bannerek

 

 

Gyógyszerész Gondozási Bizottság

Beszámoló az elnökség videokonferencia keretében tartott februári üléséről
2021. februr 21.

Az MGYK elnöksége dr. Hankó Zoltán elnök vezetésével 2021. február 18-án videokonferencia keretében tartotta soron következő ülését. Az online összejövetelbe bekapcsolódott dr. El Koulali Zakariás országos tiszti főgyógyszerész is. Az ülésen valamennyi elnökségi tag részt vett és az elnökség a szokottnál is hosszabb (több mint ötórás) ülésén mindvégig határozatképes számban voltak jelen.

Az ülés dr. Hankó Zoltán köszöntő szavaival vette kezdetét, majd egy szomorú hírrel folytatta: február 5-én elhunyt dr. Rőczey Norbert, az MGYK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetét 2011-től 2019-ig, két cikluson át vezető elnöke. Hamvasztás utáni búcsúztatása a római katolikus egyház szertartása szerint február 17-én volt Szolnokon a Belvárosi Plébániatemplomban. Életútjának ismertetése után az elnök méltatta dr. Rőczey Norbert tevékenységét, bemutatva megyei és országos kamarai munkáját, az ott elért eredményekkel együtt. „Őszinte ember volt, akire mindig lehetett számítani” – emelte ki. „Ha most személyesen lehetnénk jelen ezen az ülésen, azt kérném, hogy egyperces felállással tisztelegjünk az emléke előtt, de így csak azt kérem, hogy gondolatban búcsúzzunk el tőle” – hangzott el. Beszámoló az elnökség videokonferencia keretében tartott februári üléséről

A jegyzőkönyvvezető és jegyzőkönyvhitelesítők megválasztása után dr. Hankó a folyamatban lévő kamarai munkákat, projekteket sorolta, amelyeket a korábbi elnökségi ülés(ek)en indítottak el, és röviden ismertette, hogy végrehajtásuk milyen fázisban van. Közülük több önálló napirendi pontként is szerepelt az elnökség ülésén. Külön is említést tett arról, hogy folyamatosan érkeznek a tagdíjrendszer és a tagdíjmértékek módosítására vonatkozó javaslatok, melyek összegzését követően olyan megoldást kell a küldöttek elé terjeszteni, amely biztosítja a Kamara működésének feltételeit, érvényesíti az arányos teherviselés elvét és befogadja a tagság jogos igényeit.

 

Az előző elnökségi ülés óta történtekről

Kormányzati egyeztetések

– Dr. Csiki Zoltán helyettes államtitkár a kamarai elnökkel többször egyeztetett személyesen, különösen arról a kormánynak készülő előterjesztésről, amely – kormányhatározat alapján – a hazai gyógyszergyártás fejlesztésének kormányzati támogatásáról, valamint a lakossági gyógyszerellátás rendszerének áttekintéséről készül abból a célból, hogy milyen mértékben érvényesülnek a gyakorlatban a deklarált kormányzati célok. A kért anyagokat a Kamara határidőre elkészítette és átadta a helyettes államtitkárnak. Az elnök beszámolt arról is, hogy néhány nappal az elnökségi ülést megelőzően a helyettes államtitkár kérését elfogadva a miniszter felmentette minisztériumi pozíciójából, és azóta ismét a jászberényi kórház főigazgatói pozícióját tölti be. Az elnök jelezte, hogy a legutolsó egyeztetésen megköszönte a helyettes államtitkárnak az együttműködést, mert bár az október óta eltelt néhány hónapban (amióta átvette a gyógyszerügyek felügyeletét) nem jutottak el egyetlen projektben sem a megvalósításig, de „végre volt lehetőség érdemi egyeztetésekre”.

– Dr. Csiki Zoltán távozásához kapcsolódóan az elnök beszámolt, hogyhivatalosan kérte prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert, hogy minél hamarabb kerüljön kijelölésre a gyógyszerügyekért felelős és megfelelő kompetenciával rendelkező vezető, mert félő, hogy „az újabb váltással együtt járó átállási idő miatt és a közelgő választási időszakra tekintettel, a gyógyszertárak egészségügyi feladatainak ellátásához, nemzeti érdekkörben tartásához és működési feltételeinek biztosításához, ezáltal a gyógyszerellátás zavartalanságához szükséges intézkedések elmaradnak” és a már elkezdett egyeztetések is megakadnak.

– Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) is több egyeztetésen vett részt vett az elnök a gyógyszerügyekkel foglalkozó kormányhatározathoz kapcsolódóan. Az ITM kérésére is határidőre elkészítette és benyújtotta a Kamara az elemzéseket és javaslatokat.

– Az elnök beszámolt, hogy a Kormány egyik fontos, háttérben működő intézményének főigazgató helyettesével is megbeszélést folytatott az MGYK hivatalában. A megbeszélés egyik témája a közforgalmú gyógyszertárak vakcinációban betöltött lehetséges szerepe volt. Az elnök beszámolt, hogy olyan tájékoztatást adott, mely szerint a vakcinációhoz kapcsolódó logisztikai feladatokban valamennyi gyógyszertár részvétele reális elvárás, feltéve, hogy nem a rendkívüli eltartási körülmények között tárolandó vakcináról van szó és természetesen akkor, ha van elegendő vakcina (mert a 2300 helyen történő készletezéshez megfelelő puffermennyiségre van szükség). A vakcinációban való szakmai részvétel – más védőoltásokhoz kapcsolódóan – régóta napirenden van, de ehhez megfelelő jogszabályi korrekcióra, tárgyi feltételekre, szakemberek továbbképzésére és finanszírozásra van szükség.

– Dr. Szabó Bálint OKFŐ főigazgató-helyettes, dr. Bartus György és dr. Hankó Zoltán – több szakértő társaságában folytatott aktuális megbeszélésén az EESZT-vel kapcsolatos fejlesztésekről és a gyógyszertárak informatikai szolgáltatásainak feltételeiről is egyeztettek.

Képzés, szakképzés

– A Semmelweis Egyetemen az oktató gyógyszerészek évi szokásos egyeztetésén (ami az egyetem és a Kamara közös programja), a záróvizsga előtti gyakorlatra jelentkező hallgatók oktatóival egyeztettek; itt dr. Hankó Zoltán és dr. Somogyi Orsolya (elnökségi tagként is) képviselte a Kamarát.

– A szakképzési rendelet módosításának évek óta tartó folyamatában újabb egyeztetésre került sor. Az elnök megjegyezte, hogy az erről szóló megbeszélések sok éve folynak, sőt az MGYK 2019 nyarán konkrét normaszöveg-javaslatot nyújtott be az EMMI-be. A legutóbbi egyeztetésen a „társtutor” intézményével, a „ráépített szakképesítésekkel” és egy – az elnök szerint félreértett – korábbi MAGYOSZ javaslattal kapcsolatos kérdések kerültek terítékre. Az elnök az elnökségi ülésen kifejtette, hogy a rendelet-módosításnak ebben a negyedévben meg kell születnie, mert így is nagyon nagy már a késedelem miatti bizonytalanság.

– Dr. Sohajda Attila és dr. Hankó előadást tartott az SE szemináriumi napján és a szakképzésben is.

– Az elnök örömmel számolt be arról, hogy a curriculum-reformhoz kapcsolódóan – újabb kamarai delegáltként – Budapesten bekapcsolódik a graduális képzésbe dr. Torma Ádám, dr. Kerék Dániel és dr. Lőrik Marcell is.   

Egyebek

– A Co-VIT-tal kapcsolatos sajtótájékoztatón február 25-én dr. Hankó az MGYK, prof. dr. Szökő Éva az MGYT képviseletében vett részt. Ennek keretében mutatták be a sajtó képviselőinek az új vitamin-kombinációt és a Meditop Kft. 400 dobozt adott át az Ökumenikus Szeretetszolgálat munkatársainak. Az elnök ismét szóba hozta, hogy a termék az ITM kezdeményezésére, az MGYK és az MGYT szakmai támogatásával került kifejlesztésre a MEDITOP Gyógyszeripari Kft.-ben, és ennek kapcsán érdemi együttműködés jött létre a cég és a Kamara között, amit a termék forgalmazása során is fent kívánnak tartani.

– A GSK szakmai állásfoglalást kért a Kamarától a Flixonase (szteroid tartalmú) orrspray vény nélkülivé átminősítése érdekében. A kamarai elnök – szakértők és a Szakmai munkabizottság véleményére támaszkodva – a Kamara részéről támogató nyilatkozatot adott azzal, hogy megfelelő képzésre és – lehetőség szerint – olyan EESZT fejlesztésre is javaslatot tett, amely lehetővé teszi a beteg egészségügyi adatai között a Flixonase alkalmazásának dokumentálását.

– Dr. Hankó beszámolt arról, hogy lemondott elnöki tisztségéről a Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezet elnöke. A lemondásra személyes ok miatt került sor. A megyei kamara további működése biztosított, az egyik eddigi alelnök, dr. Várnagyi Gergely vette át az elnöki feladatokat. Az ügyek átadás-átvétele megtörtént és az új elnökkel is megkezdődtek az egyeztetések, hogy minél hamarabb újra integrálódhasson a területi szervezet a Kamara tevékenységébe.

Konkrét időponthoz nem köthető események

– Dr. Hankó levélben mondott köszönetet prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternek a lakossági gyógyszerellátásban dolgozó szakemberek védőoltási lehetőségének megteremtéséért.

– Az elnök említést tett, hogy rövid határidővel véleményezni kellett egy gyógyszerészeti rendelettervezetet, melyben fontos témák szerepelnek, így például: a FoNo VIII. hatályba léptetése. A tervezet több javaslatát a Kamara kifogásolta. Ezeket az elnök külön is említette. Így pl. azt, hogy a tervezet a nagykereskedőknek lehetővé tenné, hogy a veszélyhelyzet idején a gyógyszertárak egy meghatározott körét – az ügyeletes és a hatóság által az adott településen kijelölt gyógyszertárakat – preferálja. Úgyszintén kifogásolta, hogy intézeti gyógyszertárak vényforgalmas részlegeinek létesítésére – az eddigiektől lényegesen eltérő körülmények között – nyíljon lehetőség a veszélyhelyzet idején. Ugyanakkor több javaslatot is megfogalmazott a Kamara, pl. a FoNo VIII. hatályba lépését megelőző teendőkkel kapcsolatban. Az elnök elmondta: a saláta-tervezetről és a kamarai véleményről a Kamara Facebook-csoportjában ismertetést tett közzé. 

– Az elnök beszámolt, hogy három gyógyszertár esetében jogszabálysértő csomagküldő gyakorlat alapos gyanúja miatt kérte az OGYÉI vizsgálatát. Az OGYÉI-től kapott hivatalos tájékoztatás szerint mindhárom ügyben „hatósági közigazgatási eljárás” indult, illetve van folyamatban. Az elnök tájékoztatott, hogy újabb bejelentést kapott hasonló gyakorlatról, ahol szintén vizsgálat indult.

– Az ún. Cardiol-ügyben is tett bejelentést az MGYK és az egyik társkamara elnökével is együttműködtek az ügyben. Az elnök tájékoztatott, hogy a csalókat pár nappal ezelőtt elfogták, de – számára – továbbra is problémát jelent, hogy hosszú hónapokon keresztül folyhatott ennek a terméknek a jogsértő reklámozása és ehhez kapcsolódó értékesítése hazai internetes kiadványok felületein, holott nyilvánvalóan nem engedélyezett termékről van szó. Mint mondta, olyan gyakorlatra lenne szükség, ahol a reklám megjelentetőjének a felelőssége is hangsúlyosabb az olyan reklámok közzétételekor, amikor a csalás ténye egyszerű eljárással kideríthető.

– Elindult az MGYK zárt Facebook-csoportja. „Nem érzékelem a területi elnökök aktivitását saját vezetőtársaik bekapcsolódásáért, noha kértük és elsőként a választott kamarai tisztségviselőknek kéne csoporttagnak lenni, ha már egyszer létrehoztuk ezt a felületet is” – figyelmeztetett az elnök.

A tájékoztató végeztével dr. El Koulali Zakariás országos tiszti főgyógyszerész is hozzászólt a beszámolóban említett gyógyszerészeti salátarendelet tervezetéhez. Mint mondta, az előkészítésben az OGYÉI is részt vett és az abban megfogalmazott célokkal egyetért. Végezetül kért mindenkit, különösen a Kamara vezetői köréhez tartozókat, hogy a különböző Facebook-csoportokban kamarai tisztségük felelősségének tudatában nyilvánuljanak meg.

 

Döntéshozatalt igénylő napirendi pontok

– Magyar Gyógyszer Védjegy
A MAGYOSZ február elején elindított egy kommunikációs kampányt a Magyar Gyógyszer Védjegy megismertetésére. Dr. Greskovits Dávid MAGYOSZ elnök kérte az MGYK együttműködését arra tekintettel, hogy a Kamara 2019-ben a MAGYOSZ-szal együttműködési megállapodást kötött a Magyar Gyógyszer Védjegy promóciójára. Az elnökség a kamarai elnök előterjesztésében tárgyalta meg a kérést és egyhangúlag döntött a támogatásáról (az elnökség gyógyszeriparban érdekelt tagja nem szavazott). 

– Gyógyszertárak építészeti szabályainak felülvizsgálata
A téma áttekintésére az MGYK Szakmai Munkabizottsága kapott korábban felkérést, hogy a régóta változatlan szabályozás korrekciójára az új lehetőségek (pl. robotika) és elvárások (pl. adherencia), valamint az általános építészeti normák figyelembevételével készítsen javaslatot. A munkabizottság a gyógyszertárak építészeti követelményeivel kapcsolatban (alapterület, funkcionális helyiségek, helyiségek összevonása stb.) részletes, kodifikációra előkészített javaslatot tett le az elnökség asztalára. A javaslat koncepcionális és szövegezésre is kiterjedő megvitatása után az elnökség felkérte a munkabizottságot, hogy az előterjesztést ismertesse a Területi Elnökök Értekezletén, majd az esetleges módosításokkal együtt kerüljön újra a téma az elnökség elé véglegesítésre.

– Helyettesítést támogató információs honlap kamarai átvétele
A helyettesítés kérdésköre hosszú idő óta sok szempontból áll a szakmapolitikai viták középpontjában és az elnökség már többször foglalkozott a kérdéssel. Legutóbb felvetődött egy helyettesítő gyógyszerészeknek és helyettesítőt kereső gyógyszertáraknak közös piacteret biztosító honlap kamarai átvétele. Ennek kapcsán egyeztetés kezdődött a honlap működtetőjével az esetleges átvétel feltételeiről, továbbá a kérdéskör szakmapolitikai áttekintése is megkezdődött. Az ülésen beszámoló hangzott el a működtetővel történt egyeztetésről. A tájékoztató meghallgatása után az elnökség felkérte a Szakmai, a Jogi és a Gazdasági munkabizottságot, hogy átfogó elemzést készítsen a helyettesítéssel kapcsolatos kérdésekről és a problémák megoldására szakmai, jogi és gazdasági szempontból megfelelő javaslatot terjesszen elő.

– Pharmacia Alapítvány helyzete
Az elnökség a 2021. január 21.-i ülésén hozott határozatának megfelelően elkészült az alapítvány alapító okiratának a korrekciójára vonatkozó javaslat, valamint az alapítvány tevékenységi körének újragondolása. Az alapítvány kuratóriumának összetételére vonatkozóan az elnökség a mostani ülésén úgy döntött, hogy a kuratórium jelenlegi tagjait (dr. Horváth-Sziklai Attila – a kuratórium titkára, dr. Pesti Ferenc, dr. Potocsny Mária, dr. Szekfü Gábor, dr. Tihanyi Ágnes) a megújított kuratóriumban való további részvételre felkéri, továbbá új kuratóriumi tagként megválasztotta dr. Brezanóczy Ferencet, dr. Hegedűs Lajost, dr. Sohajda Attilát és prof. dr. Szökő Évát. Az elnökség felkérte az elnököt, hogy szervezze meg a kuratórium megbeszélését, a kuratórium tagjai tegyenek javaslatot a kuratórium új elnökére és a véglegesítés előtt véleményezzék az alapító okiratot és cselekvési tervet.

– Gyógyszerész-továbbképzés rendszerének felülvizsgálata
Az előző elnökségi ülésen született döntésnek megfelelően dr. Somogyi Orsolya, dr. Fittler András, dr. Torma Ádám és az elnök elkészítette a Kamara továbbképzési reform-tervezetének alapvetéseit. Ezeket az elnökség megvitatta és egyetértve az előterjesztésben foglaltakkal, a soron következő elnökségi ülésre várja a részletes javaslatot, amelyet a Kamara a négy kar vezetői elé terjeszthet a szakmai konszenzus kialakításáért.

– Delegálás a Galenus Kft. Felügyelő Bizottságába
Mivel március elején lejár a jelenlegi felügyelő bizottság mandátuma, új felügyelő bizottsági összetételről kellett dönteni. Az elnökség dr. Kántor Attilát, a Pest megyei Szervezet alelnökét megválasztotta a Galenus Kft. Felügyelő Bizottságába, és egyben megerősítette dr. Bartus György és dr. Szekfü Gábor bizottságban betöltött feladatkörét.Az elnökség határozatban mondott köszönetet Magyarné dr. Pintér Gabriellának eddigi tevékenységéért. Az elnökség döntését a Galenus Kft. soron következő taggyűlésén az elnök ismerteti a tulajdonos szervezetek delegáltjaival, kérve a támogatásukat.

– Vidék gyógyszerellátása – „kisboltos” rendelet
Az előterjesztés beszámolt a február 12-én megjelent kormányrendeletről. Ennek megvitatása után az elnökség felkérte dr. Nyíri László TEÉ elnököt és dr. Hankó Zoltán elnököt, hogy a kistelepülési üzletek támogatásáról szóló kormányrendelettel leginkább érintett területi szervezetek vezetőinek bevonásával március közepéig készítsék el a pályázó kisboltok és az érintett gyógyszertárak közötti együttműködéshez szükséges módszertani ajánlást.  Felkérték továbbá az elnököt, hogy a vidék gyógyszerellátásának megerősítését célzó korábbi kamarai javaslatokról ismételten kezdeményezzen egyeztetést a Magyar Falu Program vezetőivel és az EMMI illetékeseivel.

– A MGYK és a Hiventures Zrt. közötti együttműködési megállapodás
Az elnökségmegtárgyalta a Hiventures Zrt. és az MGYK közötti együttműködési megállapodás tervezetét a gyógyszertári vállalkozások gyógyszerészi tulajdonának kockázati tőkealap bevonásával történő növelése tárgyában. Dr. Sohajda Attila előterjesztését az elnökség elfogadta, és felhatalmazta dr. Hankó Zoltán elnököt a megállapodás aláírására. Kérte továbbá a Kommunikációs Munkabizottságot a Patika Hitel- és Tőkeprogram gyógyszerészek felé történő kommunikációjára.

– Tájékoztató a gyógyszertári vállalkozások 2019. évi ágazati mutatóiról
Az elnökség meghallgatta dr. Sohajda Attila beszámolóját a gyógyszertári vállalkozások 2019. évi ágazati mutatóiról. Egyben felkérte az előterjesztőt, hogy munkatársaival készítse elő az adatok publikálását.

– Döntés Kamarához érkezett kérelemről
Az MGYK országos elnöksége a Szegedi Tudományegyetem OTDK Konferenciája megrendezésének támogatására irányuló kérelmet támogatta.

– Egyedi tagdíj méltányossági kérelem
Az elnökség megtárgyalt egy beérkezett egyedi tagdíjméltányossági kérelmet. Az elnökség a beadvány ismeretében és a fennálló alapszabályi rendelkezések nyújtotta mozgástérre tekintettel a tagdíj két részletben történő megfizetéséhez hozzájárult. A napirend tárgyalása során az elnökség a tagdíjrendszerrel kapcsolatos strukturális kérdéseket is áttekintette, majd felkérte dr. Torma Ádám alelnököt, hogy személyes egyeztetést kezdeményezzen a kérelmezővel az esetleges további szempontok feltárása érdekében.

– Beszámoló a gyógyszertári marketing miniszimpóziumról
Dr. Kerék Dániel beszámolójának meghallgatása után az elnökség indokoltnak tartja a gyógyszertári marketing szabályozásának felülvizsgálatát, illetve hogy az online értékesítés offline piacra gyakorolt hatásának vizsgálata képezze részét az MGYK programjának. Felkérte a Szakmai és a Jogi Munkabizottságot az ezzel kapcsolatos előkészítő munkára.

 mgyk.gyh

 

 

 

 

 

« Vissza
Betegsarok
2022. 09. 26.
Az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos együttműködéshez csatlakozó gyógyszertárak listája
»
2020. 02. 18.
Betegjogi képviselők elérhetőségei
»
2020. 01. 19.
Segítség gyógyszerésznek, betegnek
»
2016. 05. 25.
Megszűnik a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés – ogyei.gov-hu
»
2016. 03. 11.
A tavaszi fáradtság okai – és amit ellenük tehetünk – tetplatform.hu
»
Tovbb »
Eseménynaptár
«
2024 jlius»
hkszcspszv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
konferencia  testületi esemény  továbbképzés  vándorgyűlés  szabadidős esemény 
Hirdetőtábla
Állás
Helyettesítés
Egyéb
Tovbb »
Közös dolgaink
2024. 04. 24.
Az MGYK XIII. Vándorgyűléséről
»
2023. 03. 29.
Az MGYK XII. Vándorgyűléséről
»
2019. 05. 24.
Belső Minőségügyi Kézikönyv III. kiadás
»
Tovbb »
Gyógyszertár-működtetés
2017. 03. 09.
Pályázati lehetőségek gyógyszertárak számára
»
2016. 03. 03.
A gyógyszertári finanszírozási előleg alakulása 2010-től 2016. januárig
»
2016. 03. 03.
A gyógyszertári vállalkozások 2014. évi mérlegbeszámolóinak és pénzügyi helyzetének alakulása
»
Tovbb »
Hasznos linkek
Jogszablykeres
Kamarai tájékoztatók
2020. 03. 31.
Kórházi Minőségirányítási Standardok
»
2016. 01. 07.
Minőségügyi kézikönyv gyógyszertáraknak – II. kiadás
»
2014. 06. 26.
1/2014 (VI. 19.) MGYK ELNÖKSÉGI AJÁNLÁS GYÓGYSZERTÁRI UTAZÁSI TANÁCSADÁSHOZ - MGYK
»
Tovbb »
Tovbb »
Archvum
A honlapon tallhat informcik clja az egszsggyi ismeretek bvtse, de ez nem helyettesti az orvos, gygyszersz, vagy ms szakember felkeresst.
© 20082017 Magyar Gygyszerszi Kamara - Minden jog fenntartva - Regisztráció a védett tartalmak eléréséhez! Hírlevélre történő le- és feliratkozás!
Utols mdosts: 2024. 07. 23 kedd