Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2021. november 04.
Bevezetés a mesterséges Intelligencia világába – Felhívás ingyenes online kurzusra

Kedves Kolléganő, tisztelt Kolléga Úr!

Dr. Gál András Levente a Digitális Jólét Program vezetője és Jakab Roland a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke kérésére tájékoztatom, hogy a Digitális Jólét Program keretében működő Mesterséges Intelligencia Koalíció szervezésében, az ELTE szakemberei „Bevezetés a mesterséges Intelligencia világába” címmel elkészítettek egy alapozó, ingyenes online kurzust, hogy minél több magyar ember szerezhessen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról.

A 2-3 óra alatt elvégezhető kurzus foglalkozik az Mesterséges Intelligencia (MI) jogi aspektusaival, társadalomra gyakorolt hatásaival és számos alkalmazási területet mutat be mindennapi életünkből. Sikertörténetek és esettanulmányok révén fedezteti fel az MI széleskörű alkalmazási lehetőségeit, valamint interaktív tartalmakkal, videókkal, illetve további ajánlott cikkekkel és irodalommal segít elmélyülni a témában.

A szervezők 2021. decemberéig tartó nyereményjátékot is, meghirdettek, melynek keretében havonta PlayStation 5 játékkonzolt nyerhetnek a kurzust teljesítők.

A kurzus ezen a linken érhető el: Regisztráció (nexiuslearning.com)

A kurzus egy tavaly decemberben elindított „MI Kihívás” elnevezésű projekt keretei között készült. A projekt célja, hogy a társadalom legalább 1%-a, (100 ezer magyar polgár) szerezzen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról online kurzus útján, 1 millióan pedig kiállítások, rendezvények, ismeretterjesztő anyagok, versenyek, és a honlapjuk segítségével kerüljenek közelebb a technológiához.

A MI Kihívásról további információk a hazai mesterséges intelligencia ökoszisztéma weboldalán találhatók, mely ezen a linken érhető el:

Értsd meg - AI Hungary (ai-hungary.com)

 

Budapest, 2021. november 4.

Dr. Hankó Zoltán
elnök, MGYK

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél