Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2018. április 23.
Bezárt a bagodi fiókgyógyszertár - Zalai Hírlap

 Zalai Hírlap - 2018. 04. 21. (5. oldal)

A lap megkérdezte a bagodi fiókgyógyszertárat működtető zalaegerszegi Páter Patika tulajdonosát, dr. Motyovszkiné dr. Sutka Ibolya gyógyszerészt:

" – Hetente háromszor, napi négy órában jártunk ki, s tartottuk nyitva a fiókgyógyszertárat. Felszereltük mindennel, saját pénzen raktárat alakítottunk ki, komoly készletünk volt és egész jó forgalmunk, a betegek szerettek bennünket. Három évvel később, 2007-től azonban elkezdett csökkenni a forgalom.

Rögtön megkérdeztük az önkormányzatot, a háziorvost s a betegeket is, hogyan tudnánk jobban alkalmazkodni az igényekhez. Négy év alatt három alkalommal is módosítottuk a nyitvatartást, vállalva ennek minden adminisztratív procedúráját. Ennek ellenére azt tapasztaltuk, hogy a betegek 80 százaléka receptekkel a kézben hagyja el a szomszédos orvosi rendelő váróját, de nem tér be hozzánk kiváltani azokat. Említettem néhányuknak, hogy ha ez így megy tovább, kénytelenek leszünk bezárni. Erre egyikük legközelebb betért hozzánk, de nem azért, hogy kiváltsa a gyógyszereit, hanem hogy megkérdezze: mit keresek még itt, ha egyszer azt mondtam, nem jövünk többet... Amíg lehetett, a veszteség ellenére is kitartottunk azok kedvéért, akik hozzánk jártak, de a dolog mára vállalhatatlanná vált. Mint elmondja, egy idő után a havi forgalmuk még a rezsiköltséget se nagyon fedezte, nemhogy a kijáró gyógyszerész óradíját. Emellett a kijárás is időt és költséget igényelt, nem szólva az informatikai háttérről, s annak rendszeres karbantartásáról."

2018-2022 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél