Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2024. június 05.
Bidló Judit: az alapellátásban integrálódjon a megelőzés, a szűrés és a gyógyszerészet! – MTI

Alsónémedi, 2024. június 5., szerda
A kormány fontos célkitűzése, hogy az egészségügyi alapellátásban integrálódjon a prevenció és a szűrés, továbbá hogy ebbe a gyógyszerészet is be tudjon kapcsolódni – mondta a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára szerdán Alsónémediben. 

Bidló Judit a XIX. Országos Patikanap megnyitóján arról beszélt, hogy az elmúlt évek egészségügyet érintő nehézségei ellenére a patikák olyan helyek tudtak maradni, ahol a személyes kapcsolatokat mindvégig meg tudták őrizni. A helyettes államtitkár szerint az országos patikanap jól tükrözi az egészségügyi kormányzat azon integrációs törekvését, hogy az alapellátásba jobban bevonja a gyógyszertári dolgozókat.

Pánczél Károly (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hálával tartoznak az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány alatti kitartásukért és munkájukért. Közölte, jelenleg évente mintegy 45-50 millió "találkozás" van beteg és patikus között, ez sokszorosa az orvos és beteg közötti találkozásoknak. Hozzátette: a patikus, a gyógyszerész a "frontvonal" elején áll a napi találkozásokban, ezért a patika nem egy bolt, hanem a prevenciónak és a gyógyításnak is a helyszíne, ahol "mindig szükséges egy mosoly, egy kedves szó is".     A patikanapi rendezvényt – melynek témája idén a diabétesz – szakmai programok kísérik, és az érdeklődők számára egész nap elérhető egy szűrőbusz is.

MTI
Fotó: Mogyoróssy Márton

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél