Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2013. április 24.
Bogdán Dóra lett az Év Gyógyszerészhallgatója - mgyk.hu

2013. április 20-án, Budapesten, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Dózsa György úti székházában rendezték az Év Gyógyszerészhallgatója Gyógyszerészi Gondozási-Betegtanácsadási Versenyt, ahol a vállalkozó kedvű, IV. és V. éves hallgatóknak patikai expediálást modellező szituációban egy-egy beteget játszó színészt kellett megfelelő tanácsokkal és gyógyszerrel ellátniuk.


A szakértő zsűri véleménye alapján a verseny győztese az Év Gyógyszerészhallgatója Bogdán Dóra (SE V. évf.) lett. A második helyezést Tóth Barbara Éva (SZTE V. évf.), a harmadik helyezést megosztva Szalai Gábor (SZTE IV. évf.) és Zsilli Gábor Barnabás (Pécs V. évf.) nyerte el.
A versenyen mind a négy hazai képzőhely hallgatói képviseltették magukat, akik komoly felkészültségről, bátorságról és szakmai igényességről tettek tanúbizonyságot. A versenyszituációkat a rendezők, szakmai oktatóanyagok készítése céljából, videón rögzítették.

A verseny témája a felső légúti fertőzések farmakoterápiája volt, a betegeket Budai Anna pécsi ötödéves orvostanhallgató és dr. Bozó Tamás gyógyszerész játszották, felkészítőik dr. Fittler András és dr. Matuz Mária voltak. A zsűri elnöke Prof. Szökő Éva, tagjai Prof. Zelkó Romána, Prof. Soós Gyöngyvér, dr. Télessy István és dr. Horváth-Sziklai Attila voltak.

A verseny a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Ifjúsági Bizottságának szervezésében, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége és a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának partnerségével és támogatásával valósult meg.
mgyk.hu


Galéria


Bogdán Dóra lett az Év Gyógyszerészhallgatója - mgyk.hu

Első helyezett: Bogdán Dóra (SE V. évf.)

Bogdán Dóra lett az Év Gyógyszerészhallgatója - mgyk.hu

Bogdán Dóra lett az Év Gyógyszerészhallgatója - mgyk.hu

Bogdán Dóra lett az Év Gyógyszerészhallgatója - mgyk.hu

Első helyezett: Bogdán Dóra (SE V. évf.) lett. A második helyezést Tóth Barbara Éva (SZTE V. évf.), a harmadik helyezést megosztva Szalai Gábor (SZTE IV. évf.) és Zsilli Gábor Barnabás (Pécs V. évf.) nyerte el.


2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél