Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924, Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu  Hivatali kapu: MGYK
Web: www.mgyk.hu
Magyar Gyógyszerészi Kamara Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Szervezete
Székhely: 4400 Nyíregyháza, Jókai tér 2. / Telefon: +36 42414532 / E-mail cím: szagyoka@freemail.hu / Hivatali kapu címe: MGYKSZSZB / Elnök: Dr. Tari János
Nyomtatható változat
2016. szeptember 21.
Borvacsora és pincelátogatás Mádon

Borvacsora és pincelátogatás MádonA MGYK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete 2016. augusztus 27-én borvacsorával egybekötött pincelátogatást szervezett a megye gyógyszerészeinek.

A megyei szervezet az alakuló elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a gyógyszerészek összefogása és összetartása érdekében folytatja a különböző rendezvények szervezését. Ennek keretében borvacsorával egybekötött pincelátogatást szerveztünk a mádi Török pincészetbe. A rendezvényre 21 fő jelentkezett.

A csapat Nyíregyházáról indulva busszal érkezett Mádra. Az utazás jó hangulatban telt, köszönhetően az útravalónak hozott házi pálinkáknak is. Borvacsora és pincelátogatás MádonA pincészethez érve csatlakozott hozzánk Török Béla borász-házigazda, és együtt mentünk fel a családi gazdaság egyik 2 hektár területen található dűlőjére. Itt a borász ismertette a pincészet által termesztett szőlőfajtákat, a dűlők jellegzetességeit, valamint elkezdtük a borok kóstolását. A pincészethez visszatérve útközben megnéztük a megszépült és megújult Mád nevezetes épületeit.

A következő program a pincelátogatás volt, ahol a majd négyszáz éves pince (egy fő és több mellékjárattal) bemutatása után egyik mellékjáratában folytatódott a kóstolás. Ezután következett a különteremben az igen ízlésesen összeállított és tartalmas hatfogásos vacsora – minden fogáshoz hozzáillő bor kóstolásával.

A társaság nagyon jól érezte magát a mintegy öt órás programon, ahol is összességében 11 fajta bort kóstolhattunk meg (köztük igen finom szárazborokat is!), illetve bepillantást nyerhettünk a borászat és borkészítés rejtelmeibe.

Külön öröm volt számomra, hogy a fiatalok is szép számban képviselték magukat a rendezvényünkön.

Dr. Tari János
megyei elnök

 

2018 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA