Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2021. augusztus 19.
Digitális hitelfelvétel – a GRÁNIT Bank tájékoztatója

A gyógyszertárak gazdasági működőképességének erősítése érdekében az MGYK együttműködést alakított ki a GRÁNIT Bankkal. Ennek keretében tesszük közzé a Bank tájékoztatóját.

Hitelfelvétel a GRÁNIT Banknál digitálisan

A digitális pénzügyi szolgáltatások ma már többféle hitel felvételét is megkönnyítik. A GRÁNIT Banknál a Babaváró kölcsön felvétele az igényléstől a szerződéskötésig teljesen online lebonyolítható és a lakásvásárlásra és otthonfelújításra egyaránt igénybe vehető jelzáloghitel igénylése is megoldható az otthoni kanapéról. A jelzáloghitelek esetében jogszabályi feltételek miatt a szerződéskötéshez továbbra is személyesen kell bemenni a bankba. A digitális hiteligényléssel rengeteg időt, fáradtságot, utazgatást lehet megspórolni, emellett mindkét hitelt kiemelkedően kedvező kondíciókkal, illetve akciókkal lehet felvenni.

Babaváró kölcsön teljesen online

Áttekinthető internetes felület, 5 lépésből álló és könnyen követhető online folyamat jellemzi a babaváró kölcsön igénylését a GRÁNIT Banknál. Elsőként egy könnyen kezelhető online kalkulátor segíti az igényelhető hitelösszeg kiszámítását, majd egy személyes Digitális Ügyfélfiókban lehet kezelni a kölcsönkérelemhez szükséges összes dokumentumot, a szerződést pedig a GRÁNIT VideóBankban az ügyintézővel folytatott videóchat keretében lehet aláírni. A kényelmes ügyintézés mellé akciós kedvezmény párosul: a szeptember 30-ig beadott és 2021 október 31-ig folyósított Babaváró Kölcsön esetében összesen 100.000 Ft jóváírásban részesülnek azok az igénylő párok, ahol mindkét fél folyószámlát nyit a GRÁNIT Banknál, és a számlára a hitel folyósítását követő két hónapon át rendszeres, legalább 100 ezer forint érkezik, legfeljebb két részletben*.

THM (Kamattámogatással): 0,43%

THM (Kamattámogatás nélkül – 2021.08.): 6,36%**

Jelzáloghitel lakásvásárlásra és lakásfelújításra online igényléssel, 5 perces előbírálattal

A jelzáloghitel minél kényelmesebb és egyszerűbb online igénylését több különleges innováció is segíti a GRÁNIT Banknál. A Kiszámítható Kalkulátorral néhány perc alatt megtudható, hogy mekkora összegű kölcsönt és milyen hiteldíjjal – azaz milyen hosszú kamatperiódussal és kamatmérték mellett vehetünk fel, és ennek eredményeképpen mekkora törlesztőrészlettel kell számolnunk a futamidő alatt.

A kalkuláció során az igénylőre vonatkozó adatokat kell megadni a rendelkezésre álló jövedelem nagyságáról, a fedezetként felajánlandó - jogilag rendezett - ingatlanról, valamint arról, hogy a hiteligénylő szerepel-e a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistáján, ez utóbbi tény ugyanis általában kizárja a jelzáloghitel igénylését.

A Kiszámítható Kalkulátorral jelentősen lerövidíthető az igénylési folyamat első szakasza, ugyanis a kalkuláció során lényegében az előzetes hitelbírálat is megtörténik, amelynek eredményét a hiteligénylő azonnal meg is ismerheti. Az előzetes hitelbírálat eredményeképpen kapott kölcsönösszeget pedig az igénylő valóban meg is kaphatja, ha a kölcsönigénylés keretében beadott dokumentumokkal alátámasztja a kalkulátorban megadott információkat.

A kalkulációt követően azonnal létre lehet hozni a GRÁNIT Banknál a Digitális Ügyfélfiókot, amely a szerződéskötésig a legfontosabb dokumentumkezelő felülete lesz az igénylőknek. Külön előny a nemrég bevezetett digitális adatkitöltés, amely tovább egyszerűsítette az adminisztrációt. Ez a környezetet kímélő innováció azt jelenti, hogy azon adatok alapján, amelyeket az ügyfél az előzetes kalkuláció és a Digitális Ügyfélfiók regisztrálása során megadott, a Bank automatikusan kitölti a kölcsönigényléshez szükséges nyomtatványokat. A Bank elvégzi az adatok formai ellenőrzését, nincs szükség ugyanazon adatok ismételt megadására, nyomtatására, szkennelésére.

A jogszabály által előírt nyilatkozatokat kell csak a hitelt igénylőnek továbbra is a hagyományos módon kinyomtatni, majd aláírás után szkennelni és a Digitális Ügyfélfiókba feltölteni.

A hitelkérelem beadását követően a Digitális Ügyfélfiókba megjelenő személyes bankár segíti az igénylőt a folyamat továbbvitelében. A jelzáloghitel igénylése során a kölcsön fedezetéül felajánlott ingatlan értékelésére az igénylést követően kerül sor, ez többnyire egy hetet igényel. A sikeres hiteligénylést követően a kölcsönösszeget 20 napon belül folyósítja a GRÁNIT Bank a banknál megnyitott vagy már ott vezetett folyószámlára.

 

GRÁNIT Bank piaci lakáshitel törlesztők havi 450 ezer Ft jóváírás esetén****

Hitelösszeg

Futamidő

Havi törlesztőrészlet

THM***

Kamatperiódus

20 millió Ft

25 év

93.279 Ft

Akcióban: 2,90% - 3,51%,

akció nélkül: 3,85% - 4, 64%

 

5 éves

15 millió Ft

25 év

69. 959 Ft

Akcióban:  2,90% - 3,51%,

akció nélkül:

THM 3,85% - 4,64%

 

5 éves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Akció feltételei:

  • A jóváírás összege maximum 100 000 Ft lehet, amely egyenlő arányban megoszlik az Adós illetve Adóstárs között a feltételek teljesítése esetén
  • A jóváíráshoz mindkét félnek saját névre szóló bankszámla nyitása/megléte szükséges
  • Jóváírás abban az esetben jár, ha a folyósítás hónapját követő hónaptól kezdve 2 hónapon keresztül legalább 100 000 Ft jóváírás történik a bankszámlán. A jóváírás legfeljebb 2 részletben történhet.
  • Amennyiben mindkét fél rendelkezik saját névre szóló bankszámlával és mindkét fél esetén teljesül a legalább 100 000 Ft jóváírási feltétel, mindkét fél részére 50 000 Ft – 50 000 Ft kerül jóváírásra.
  • Amennyiben a jóváírásra vonatkozó feltételt az Adós és Adóstárs közül csak az egyik fél teljesíti, úgy csak a jóváírási feltételt teljesítő fél jogosult a jóváírásra, melynek összege 50 000 Ft
  • Az összeg jóváírását a Bank legkésőbb a folyósítás hónapját követő harmadik hónap 15. napjáig teljesíti.
  • Az akció a 2020.02.20. között befogadott és 2021.10.31-ig folyósított Babaváró kölcsön igénylésekre vonatkozik.

** A teljes hiteldíj mutató (THM) a hitel teljes díjának arányát fejezi ki a hitel teljes összegéhez viszonyítva éves alapon és százalékban kifejezve. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat továbbá a THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát! THM a Babaváró Kölcsön esetében kamattámogatással 0,43%, kamattámogatás nélkül 6,36%.

A THM (kamattámogatással) értéke azzal a feltételezéssel került meghatározásra, hogy a futamidő 5. évének végén születik meg az első gyermek (azaz a teljes futamidő alatt jogosulttá válnak az állami kamattámogatásra az Adósok) és kérik 3 évre a törlesztés felfüggesztését, amely idővel a futamidő meghosszabbodik.

A THM (kamattámogatás nélkül) értéke azzal a feltételezéssel került meghatározásra, hogy nem születik meg az első gyermek a futamidő első 5 évében (azaz a hátralévő futamidőre nem jogosultak az állami kamattámogatásra az Adósok) és a futamidő első 5 évében kapott kamattámogatást vissza kell fizetni az 5 éves időszak lejártát követő 120. napon.

A cikkben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtja a GRÁNIT Bank.

*** A teljes hiteldíj mutató (THM) a hitel teljes díjának arányát fejezi ki a hitel teljes összegéhez viszonyítva éves alapon és százalékban kifejezve. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat továbbá a THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát! A THM a 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet és a 2009. évi CLXII. tv. szerint 5 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű, egyösszegben kifolyósított, annuitásos törlesztésű hitelre került meghatározásra. A THM mutató számítása során egy fedezeti ingatlanra vonatkozó fedezet értékelési díj, fedezetbejegyzési díj (12.600 Ft), tulajdoni lap díja (6.250 Ft), továbbá a folyósítási jutalék, a feltétel nélküli havi 0 Ft-os bankszámlavezetési díj (Sztár számlacsomag), a törlesztés beszedésének díja (0,0%), valamint a 0 Ft-os elektronikus kamatértesítő került figyelembe vételre. A jelzáloghitelek esetén a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás, egyedüli igénylő és 60%-ot meghaladó hitel-fedezet arány esetén ügyfél által választott bármelyik biztosítónál az Adós személyére vonatkozó kockázati életbiztosítás, továbbá a szerződés közjegyzői okiratba foglalása szükséges, amely költségek nem kerülnek figyelembe vételre a THM-be.

*** A GRÁNIT Bank a 3 havi kamatperiódusú hitelnél a kamatfelárból, az 5-10 éves kamatperiódusú hitelnél a kamatból a következő kamatkedvezményeket biztosítja a vállalt jóváírástól függően: 250 000 Ft - 349 999 Ft között 25 bázispont (0,25%); 350 000 Ft - 449 999 Ft között 50 bázispont (0,50%); 450 000 Ft és felette 75 bázispont (0,75%), amennyiben az Adós(ok) rendszeres jóváírással már rendelkeznek vagy vállalnak, továbbá vállalják, hogy azt a kölcsön futamideje alatt a GRÁNIT Banknál vezetett, a kölcsön törlesztésére szolgáló bankszámlára utalják vagy utaltatják.

A GRÁNIT Bank a 3 havi kamatperiódusú hitelnél a kamatfelárból, az 5-10 éves kamatperiódusú hitelnél a kamatból a következő kamatkedvezményeket biztosítja a kölcsönösszegtől függően: 5 – 14,99 millió Ft között 22 bázispont (0,22%); 15 millió Ft és felette 35 bázispont (0,35%). A hitelösszeg utáni kamatkedvezmény a teljes futamidőre jár.

**** A Folyósítási jutalék elengedésével, egy fedezetre vonatkozó Fedezet értékelési díj utólagos visszatérítésével került meghatározásra! Az akció a 2021. július 10-től 2021. október 9-ig hiánytalanul befogadott és legkésőbb 2021. december 9-ig folyósított GRÁNIT Lakáshitel és GRÁNIT Szabadfelhasználású hitelekre vonatkozik.

Jelen kommunikáció nem minősül ajánlattételnek, az abban foglalt információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű, csak a figyelem felhívására szolgának. Részletek: https://granitbank.hu/lakossag/hitelek/babavaro/  és https://granitbank.hu/lakossag/hitelek/jelzaloghitel/ .

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél