Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2024. április 04.
Dr. Bidló Judit a Kamara vendége volt

A Magyar Gyógyszerészi Kamara rendkívüli elnökségi ülésén április 3-án részt vett dr. Bidló Judit a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára, akit elkísért dr. Horváth Beatrix főosztályvezető és Pécsekné dr. Csapó Anna stratégiai referens. Az ülésre a Kamara elnöke meghívta két társszervezet képviselőjeként prof. dr. Szökő Éva MGYT és dr. Greskovits Dávid MAGYOSZ elnököt is.

Dr. Bidló Judit a Kamara vendége voltA rendkívüli elnökségi ülés célja egyfelől a Kamara által vitatott új jogszabályokról való konzultáció, másfelől a Vándorgyűlésen dr. Takács Péter államtitkár előadásának előkészítése volt.

Dr. Bidló Judit vitaindítójában részletesen beszélt az NNK és az OGYÉI összevonásának indokáról és folyamatáról, valamint azokról az általa „szigetszerű”-nek nevezett döntésekről, amelyek a fiókgyógyszertárakat  és a kórházi gyógyszerellátást érintik. A fiókgyógyszertárak esetében – amelyet elmondása szerint a gyógyszerészet területén működő több civil szerveződés is kezdeményezett, illetve támogatott – ezek megmaradása a politikai cél, a kórházi gyógyszerellátás átszervezésének elsődleges indoka pedig a kórházi gyógyszerköltségek ugrásszerű növekedésének fékezése. A kötetlen konzultáció során a Naszlady Attila Egészségfejlesztési Program gyógyszerészeti részével kapcsolatos aggályok is hangsúlyosan szerepeltek.

A közel háromórás megbeszélésen konszenzus volt arról, hogy a gyógyszerészek szakmai kompetenciáinak erősítése közös cél. Másfelől a „szigetszerű” döntésekkel szemben indokolt a gyógyszerellátás átfogó áttekintése, különös tekintettel arra, hogy a gyógyszerellátás rendszerszintű elemzésére utoljára a Semmelweis-terv keretei között került sor.

Dr. Bidló Judit megerősítette, hogy a Vándorgyűlésen dr. Takács Péter államtitkár úr előadással vesz részt.

(-)
Fotó: Dr. Nagy Vimos

 

Dr. Bidló Judit a Kamara vendége volt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Bidló Judit a Kamara vendége volt

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél