Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2021. november 17.
Dr. Blum Ferenc a Pro Sanitate Agiliore díj kitüntetettje - GYNSZ

Jubileumi évhez érkezett a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége, 2021. november 9-én fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepelte egy jubileumi konferencia keretében. A konferencián a magyar egészségügyi szektor kiemelt szereplői és neves külföldi vendégek jelentek meg, képviselve a gyógyszerellátási lánc résztvevőit, hatóságokat, a társ szövetségeket, tagvállalatokat és mindazon korábbi és jelenlegi vezetőket, akik a gyógyszer-nagykereskedelem terén jelentős eredményeket értek el.

A konferencia záró eseménye a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége által 2016-ban alapított Pro Sanitate Agiliore díj átadása volt. A díj egyik kitüntetettje Dr. Blum Ferenc, aki hosszú évekig volt a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége elnökségének tagja.

Dr. Blum Ferenc a Pro Sanitate Agiliore díj kitüntetettje - GYNSZDr. Blum Ferenc azon kevés gyógyszerészek egyike, aki jogi és közgazdász végzettségének köszönhetően, az ezen szakterületeken szerzett tudását ötvözve, minden erejével a gyógyszerész társadalmat szolgálta. A Csanád Pharma gyógyszer-nagykereskedés alapítója, és több mint két évtizeden keresztül ügyvezető igazgatója volt. Közel három évtizeden át a Csongrád Megyei Gyógyszerész Kamara elnöke, majd alelnöke. A kilencvenes évek elején meghatározó szerepe volt a Csongrád megyei gyógyszertárak privatizációjában.

1945. június 19-én született Kisteleken. Középiskolai tanulmányait Szegeden, a Radnóti Miklós Gimnáziumban végezte. 1968-ban gyógyszerészi diplomát szerzett a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. 1981-ben a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogász doktorrá avatták. 1999-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szakközgazdászként végzett.

Pályáját Balatonfüreden kezdte, majd nősülést követően Nagykanizsán mint beosztott gyógyszerész dolgozott. 1972-től a dévaványai gyógyszertár vezetője volt, 1981-ben családjával Szegedre költözött. A Csongrád Megyei Gyógyszertári Központban szakelőadó, majd marketingvezető volt, mellette a cég dolgozóinak jogsegélyszolgálatát is ellátta.

1990-től 2002-ig a Csongrád Megyei Gyógyszerész Kamara elnöke, ez idő alatt, három cikluson keresztül, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnökségének tagja. 1992-ben feleségével megnyitották gyógyszertárukat, amely mai napig a család tulajdonában működik. A Csanád Pharma gyógyszer-nagykereskedés gondolata 1994-ben született azzal a céllal, hogy a családi vállalkozású gyógyszertárak gazdasági helyzetük stabilizálása érdekében saját nagykereskedést létesítsenek. Így alakult meg a Csanád Pharma Kft., melynek 39 gyógyszertár lett a tulajdonosa. A gyógyszergyáraknak köszönhetően a cég már kezdetben széles gyógyszerpalettát kínálhatott. A Csanád Pharma Kft. alakulásakor 21, ma 26 embernek ad teljes körű munkát.

Dr. Blum Ferenc hosszú éveken keresztül a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének elnökségi tagja volt.

Már korábban is részesült rangos elismerésekben. 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, 2017-ben pedig a Magyar Gyógyszerész Kamara Aranyérmét vehette át a Kamarában végzett önzetlen és áldozatos munkájáért.

1969-ben feleségül vette Magyar Mária gyógyszerésznőt. Három gyermekük született: Ferenc orvosként, Anita gyógyszerészként, Erika jogászként végzett. 3 unoka nagyapja.

Számtalan küzdelem áll dr. Blum Ferenc mögött, akit mindig egy cél vezérelt: a magyar gyógyszerészi vállalkozások összefogása és segítése. Ezt tükrözi a Csanád Pharma Kft. is, amely olyan, mint egy nagy család. Zárszóként álljanak itt Gyógyszerész Úr szavai az utókor számára: „A siker titka a kitartás és a becsületesség.”

A Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége ezzel a díjjal szeretné elismerni és megköszönni a magyar gyógyszer-nagykereskedelem szolgálatában végzett lendületes, kitartó és példamutató munkáját!

(GYNSZ)

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél