Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2019. november 07.
Dr. Hankó Zoltán levele a Mediaworks Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatójának

Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a bizonyos médiumokban megjelent, „A magyar gyógyszertárak kapzsisága határtalan! Most megmutatjuk, hogy a gyógyszertár tulajdonosok hogyan rejtegették a prosztata legjobb készítményét” című cikkekkel kapcsolatban az alábbi levelet küldte dr. Liszkay Gábornak, a Mediaworks Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatójának.

 

Dr. Liszkay Gábor elnök-vezérigazgató Úr részére
Mediaworks Hungary Zrt.
Budapest, Bécsi út 122-124.
1034

 

Tisztelt Elnök-Vezérigazgató úr!

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökeként tájékoztatom, hogy az ország különböző részeiről kollégáim felháborodott hangú telefonokkal és levelekkel keresnek meg amiatt, hogy „A magyar gyógyszertárak kapzsisága határtalan! Most megmutatjuk, hogy a gyógyszertár tulajdonosok hogyan rejtegették a prosztata legjobb készítményét” címmel olyan írások jelennek meg a Mediaworks Hungary Zrt. portfoliójába tartozó lapokban, amelyek a gyógyszertárakat és a gyógyszertárakat tulajdonló gyógyszerészeket hamis és megalapozatlan vádakkal járatják le és alkalmasak arra, hogy az olvasókban a gyógyszerészekkel és gyógyszertárakkal kapcsolatos legelemibb társadalmi bizalmat is lerombolják.

Kollégáim eddig az Észak 2019. november 4-i számában, a Hajdú-Bihari Napló 2019. november 4-i kiadásában és a Fanny elnevezésű kiadvány 2019. október 16-i számában megjelent írásokra hívták fel a figyelmemet.

Ezeknek az írásoknak a megjelentetése miatt tiltakozom és azonnali intézkedését kérem, hogy többet a Mediaworks portfoliójába tartozó egyetlen kiadványban se jelenjen meg ez a tartalom. Még hirdetésként se! Mivel a megjelentetett írások tartalma nemcsak a gyógyszerészekkel szemben végtelenül inkorrekt, hanem a gyógyszerek iránti társadalmi bizalom lerombolására is alkalmas, tájékoztatom, hogy levelemet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek is megküldöm, kérve azonnali intézkedésüket ennek a méltatlan és káros gyakorlatnak a megszüntetése és a megfelelő hatósági eljárás elindítása érdekében.

Egyben kérem, hogy mindazokban a kiadványokban, amelyekben a fent idézett című írás megjelent, függetlenül attól, hogy az hozzám eljutott vagy sem, teremtsen lehetőséget arra, hogy a területileg illetékes kamarai vezetők megfelelő módon és terjedelemben reagálhassanak az említett írásokban foglaltakra.

 Budapest, 2019. november 6.

Tisztelettel

Dr. Hankó Zoltán
elnök, Magyar Gyógyszerészi Kamara
1068 Budapest, Dózsa Gy. u. 86/b
30/202-0743

A levél PDF változata itt található.

 

 

2018-2022 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél