Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
A Kamaráról
Dr. Sebők Szilvia országos titkár

Dr. Sebők Szilvia országos titkár2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Minőségbiztosítás, klinikai gyógyszerészet, gyógyszerellátás, farmakovigilancia szakvizsgákkal rendelkezem, amelyek együtt sem fedik le azt a területet, amelynek napi működtetéséért felelős vagyok. Mindennapi munkám során jól hasznosítható tudást adott a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja által szervezett egészségügyi menedzser mesterképzés, amelyet 2023-ban fejeztem be.

Az egyetemi évek alatt megszületett bennem a döntés, hogy az ellátás területén szeretnék dolgozni, így befejezve a képzést, kórházi gyógyszerészként helyezkedtem el a BM Központi Kórházban, majd annak beolvadása miatt váltottam, és Zuglóban, az Erzsébet Királyné Gyógyszertárban folytattam szakmai tapasztalataim bővítését.

A kórházi terület hiányát érezve, 2010-ben csatlakoztam a Semmelweis Egyetem, Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet csapatához, a gyári készítményekért felelős terület osztályvezetőjeként. 2020-tól megbízott főgyógyszerészként irányítom a teljes Semmelweis Egyetem gyógyszerellátását.

Főgyógyszerészként titkára vagyok az Egyetem Gyógyszerterápiás Bizottságának, tagja a Gyógyszerésztudományi Kar Tanácsának és a Klinikai Központ Elnökségének. Utóbbi területet erősítem az Egyetem szenátoraként is.

Mesteroktatóként részt veszek a graduális gyógyszerész és posztgraduális gyógyszerész és orvosképzésben is. Tagja és elnöke vagyok több gyógyszerészi terület szakvizsga bizottságának.

Munkám során fontosnak tartom a társterületek közötti együttműködés kiépítését és a gyógyszerészet hozzáadott értékének megmutatását. Klinikai közegben élem a mindennapjaimat, ahol Paál professzor úr szavait igyekszem szem előtt tartani, azaz nem kis orvossá kell válnunk, hanem nagy gyógyszerésszé.

Szabadidőmben szeretnék túrázni, növényekről, gombákról akvarelleket festeni. Hobbim lenne még a kerámiafestés, amely egyben az egyik szakmám is. A mindennapi stresszt edzőteremben vezetem le.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél