Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
A Kamaráról
Dr. Vass Viktória országos titkár

Dr. Vass Viktória  országos titkárTanulmányaim:

A budapesti Veres Pálné Gimnáziumban érettségiztem 2012-ben, majd 2017-ben vettem át cum laude minősítésű diplomámat a Semmelweis Egyetemen.

A Corvinus Egyetemen a közgazdaságtanból diplomáztam 2019-ben, majd a Gyógyszerellátási szakgyógyszerész diplomámat vettem át a Semmelweis Egyetemen 2021-ben.

Munkásságom:

2011-ben lettem tulajdonos öröklés okán az akkor alig két éve alapított kis gyógyszertárban Érden. Kölcsön kértem a családomtól, hogy a veszteségekkel teli vállalkozást kihúzzam pácból. Így történt, hogy 19 évesen, immár bő 10 éve kezdtem a karrierem. Azóta visszafizettem a családi kölcsönt, kivásároltam a testvéremet, átköltöztettük a gyógyszertárat bérleménybe majd sikerült megvásárolni is ezt az ingatlant, amit azóta teljeskörűen felújítottam.

Mellékesen: 3,5 éve elindítottam egy „Beauty Webshop”-ot, mely a patikától függetlenül működik (www.hanzashop.hu). Sok éves munka eredményeként 2024-ben saját tulajdonú ingatlanban megvalósul egy nagy álmom: magánrendelők üzemeltetése.

Kamarai munkám:

Már a diplomám megszerzésének nyarán (2017) felvettem a kapcsolatot a területileg illetékes kamarámmal (Pest megye). Fél éven belül el is kezdtem járni a Pest megyei elnökségi ülésekre, annak ellenére, hogy se szavazati jogom, se tisztségem nem volt. Éreztem, hogy tenni akarok. Négy évvel ezelőtt 2019-ben megválasztott a tagság Pest vármegyében elnökségi tagnak és országos küldöttnek, illetve aktívan részt vettem az Ifjúsági Állandó Bizottság munkájában is a megalakulása óta.

Őszintén megmondom, az elmúlt hat év alatt azt tapasztaltam, hogy a Kamara egy óriási csatahajó, amit új irányba kellene mozdítani. Abszolút az volt mindvégig az érzésem, ha változást akarok elérni, be kell jutnom az országos elnökség asztalához. Márpedig én változást akarok. Rettenetesen hálás vagyok a 95 szavazatért, amit kaptam. Ez a 95 ember azt gondolom, hogy jó döntést hozott.

Fontos kiemelnem, hogy a jelenlegi alapvető elvekkel és ideákkal teljesen egyetértek, de a tagság elvárásai és elégedetlenségei jogosak, mert ezek az enyémek is. Első sorban a kommunikáción van mit javítani még, annak ellenére, hogy elindultak folyamatok már. Én már 2018-ban forszíroztam pl. a Facebook-csoportot, a digitális Gyógyszerészi Hírlapot, a nyílt és kétirányú kommunikációt, a megyei elnökségek nagyobb hangsúlyát. Eddig főleg ellenállásba ütköztem és általában egyedüli szélmalom harcot vívtam. Többször elkeseredtem és elfáradtam a kamarai munkámban... de mindig visszahúzott a szívem. Én mindig azt mondom, hogy nem nyögni kell, hanem tenni kell ellene/érte! Hát akkor teszek. Magamért, a kollégáimért és a szakmáért.

Azt gondolom, hogy egy bátor, erős és büszke nővel gazdagodott az elnökség általam. Olyan új, fiatalos szemléletet és lendületet szeretnék a gépezetbe vinni, ami képes lehet a csatahajót ha lassan is, de a megfelelő irányváltásra bírni.

Kérem tehát minden kollégámat, hogy vegyenek most újra erőt velem együtt, élesszük fel a reményt magunkban a változásokra és moccantsuk meg ezt a nagy hajót együtt!

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél