Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2024. június 11.
Együttműködési megállapodásban erősítette meg közös munkáját az MGYK és a PTE GYTK

 
Együttműködési megállapodásban erősítette meg közös munkáját az MGYK és a PTE GYTK

Együttműködési megállapodásban erősítette meg közös munkáját az MGYK és a PTE GYTK 

 

 

 

A régóta aktív és kölcsönös bizalmon alapuló szakmai, oktatási és gyógyszerész kompetencia-fejlesztési együttműködésre alapozva a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar 2024. június 6-án együttműködési megállapodást kötött.

Együttműködési megállapodásban erősítette meg közös munkáját az MGYK és a PTE GYTKAz együttműködés célja és tartalma a gyógyszerész graduális és posztgraduális képzés, valamint a továbbképzések terén történő aktív együttműködés, mely a gyógyszerészi napi gyakorlat és az akadémiai oktatás közötti kapcsolódást és kölcsönös egymásra hatást erősíti. A Kamara elnöke kiemelte, hogy számos szakmai és személyes kapcsolódás megerősítését és dokumentálását szolgálja a régóta tervezett és most a gyakorlatban is megvalósításra került megállapodás.

A PTE GYTK dékánja hangsúlyozta, hogy törekszenek az oktató-kutató gyógyszerészek érdekképviseleti szervben történő hatékony integrálására, valamint karöltve a Kamarával-közös programokat, továbbképzéseket kívánnak szervezni. Az együttműködésben felvázolt folyamatok összhangban vannak a Gyógyszerésztudományi Kar stratégiai céljaival, különösen a munkaerő-piaci kapcsolatok megerősítése és a gyógyszerészi munka során felmerülő szakmai problémák oktatásba történő beépítése kapcsán. – Bízunk benne, hogy az országos és a területi szervekkel való együttműködés a gyógyszerészet valamennyi területén rendszeres és eredményes lesz – mondta az aláírást követően. Közös érdekünk a gyógyszerészi pálya ismertségének, elismertségének növelése és a gyógyszerészi szolgáltatások, kompetenciák fejlesztése. Mindez szoros együttműködést kíván az egyetemi képzőhelyek és a szakmai szervezetek között – hangzott el.

mgyk.gyh

 

 

 

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél