Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2023. március 23.
Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Gyógyszerészi Kamara

Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Gyógyszerészi KamaraAz Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) vezetői –  Matusovits Andrea főigazgató és Hankó Zoltán elnök –  a megállapodásban a szakmai és kommunikációs szinteken történő szorosabb együttműködést vállalják.

A megállapodásnak köszönhetően az évenként megrendezésre kerülő országos patikanapok programjába már idén beépíti a véradás promócióját a gyógyszerészi kamara. Az Országos Vérellátó Szolgálat folyamatosan keresi azokat az együttműködési lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a véradási hajlandóság, valamint a véradás társadalmi elfogadottságának növeléséhez. A kamarával megkötött megállapodás egy újabb mérföldkő az OVSZ e törekvésében.

Az együttműködés eredményeképpen az MGYK a véradás népszerűsítése mellett a jövőben segíti a véradáshoz kapcsolódó gyógyszerhasználattal összefüggő ismeretek átadását is tagjai és a lakosság számára, kiteljesítve ezzel a magyar lakosság egészségműveltségének növelésére irányuló tevékenységét.

(MTI)

Fotó: OVSZ

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél