Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2018. december 03.
Együttműködésre van szükség – Dr. Horváth Ildikó államtitkár a GYKTN vendége volt

Együttműködésre van szükség – Dr. Horváth Ildikó államtitkár a GYKTN vendége voltDecember 1-én dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a GYKTN vendége volt, aki előadásában az egészségügyben dolgozók együttműködésének fontosságát hangsúlyozta.

Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a Gyógyszerész Köztestületi Napok szombati összejövetelén elhangzott köszöntőjében hangsúlyozta az ágazatban dolgozók „összekapaszkodásának” fontosságát. Kitért az EMMI és az MGYK közötti stratégiai együttműködés előző napi aláírására, kiemelve, hogy ez mindkét fél számára közös érdek.

„A XXI. században máshogy gondolkodnak az emberek az egészségügyi szolgáltatásokról” – emelte ki. Pontosan ezért van szükség szakmai evidenciákra, szakmai meggyőződésen alapuló, az egészség megőrzését előtérbe helyező gondolkodásmódra.„Legyünk bátrak abban, hogy amire van bizonyíték, azt képviseljük, és amire nincs bizonyíték, azt is képviseljük”. Kitért a beteg-együttműködés növelése és az adherencia-program fontosságára. Együttműködésre van szükség – Dr. Horváth Ildikó államtitkár a GYKTN vendége voltMint mondta, „amit eddig is csináltunk, egészen másként, sokkal hatékonyabban kell csinálnunk” a továbbiakban, ha a következő generációk egészségéért együtt akarunk dolgozni. Különösen a megelőzés és a krónikus betegek ellátásának erősítésére van szükség.

A parlament előtt lévő egészségügyi „salátatörvényre" is kitért, amelynek értelmében a jövőben a homeopátiás szereket nem lehetne gyógyszernek hívni, és a tervezet csak a gyógyszerkódexnek megfelelés esetén engedi piacon maradni a Magyarország uniós csatlakozása előtt regisztrált homeopátiás készítményeket.

Dr. Horváth Ildikó arra buzdította a gyógyszerészeket, hogy bátran jelezzék a jogszabályok korrekciójával kapcsolatos igényeiket, az Államtitkárság hajlandó megvizsgálni ezeket.

mgyk.gyh

Fotó: Dr. Nagy Vilmos 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél