Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924, Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu  Hivatali kapu: MGYK
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2019. január 7.
Előzetes a Gyógyszerészi Hírlap januári számából

Előzetes a Gyógyszerészi Hírlap januári számábólA Gyógyszerészi Hírlap januári száma új „Borító gondolattal” jelenik meg, a 2019-es évben a „Mit tegyünk a betegért?” kérdésre adható válaszokat szeretnénk megjeleníteni képekben. Folytatjuk sorozatainkat, ugyanakkor olyan aktualitásokkal is foglalkozunk, mint például az egyedi dobozazonosítók február 9-i bevezetése.

 

A közfinanszírozott gyógyszerek árrése és a magisztrális díj

A cikk a gyógyszertári bevételi szerkezet egyik kardinális kérdésével, a közfinanszírozott gyógyszerek árrésével foglalkozik. (A magisztrális gyógyszerkészítés elemzését a következő számunkban olvashatják.) A közleményből megismerkedhetnek azzal a javaslattal, amit a Kamara 2018 októberében adott le az Egészségügyért Felelős Államtitkárságra.

Start: 2019. február 9.

Dr. Horváth-Sziklai Attila hivatalvezetőt, HUMVO Nonprofit Zrt. igazgatósági tagját az egyedi dobozazonosítók február 9-i bevezetésével, illetve az ezzel kapcsolatos tudnivalókról kérdeztük. 

„...Mikor elindul az éles rendszer és 2019. február 9-től mindenkinek kötelezően rendelet szerint kell működni és ténylegesen a normának való megfelelés az elsődleges cél, nem pedig a problémáknak a keresése, akkor az ellátásbiztonság egy újabb eleme lehet a hamis gyógyszer legális gyógyszerellátási láncban való beteghez való eljutása kockázatának csökkentésével. Ugyanakkor, ha mindenki megfelelően látja el feladatát, akkor az expediálási folyamat kisebb változásán túl a mindennapokban más változást nem fogunk tapasztalni. Azt a döntést, hogy a beteg a megfelelő készítményt kapja, azt továbbra is a gyógyszerésznek kell meghoznia…”

Megjelent az őszi egészségügyi salátatörvény

December 20-án a 2018. évi 207. számú Magyar Közlönyben megjelent az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú, valamint az egészségüggyel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2018. évi CXVIII. sz. törvény, ami összesen 12 törvényt módosít, közöttük a gyógyszerészetet közvetlenül érintők is vannak. Az összeállítás ezekről ad tájékoztatást.

Dr. Hankó Zoltán elnök az MGYK 2018. december 1-i küldöttközgyűlésén elhangzott beszámolója

A Gyógyszerész Hírlap 2019. januári számában mellékletként találják az MGYK 2018. december 1-i küldöttközgyűlésén elhangzott elnöki beszámáló szerkesztett változatát.

 

2018 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA