Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2019. március 05.
Előzetes a Gyógyszerészi Hírlap márciusi számából

Előzetes a Gyógyszerészi Hírlap márciusi számábólA Gyógyszerészi Hírlap márciusi számában  is folytatjuk sorozatainkat, értesülhetnek a fontosabb szakmai aktualitásokról, és egyebek mellett interjút olvashatnak dr. Pauli Péterrel, az MGYK Tantus Amor Operis Pharmaciae kitüntetettjével.

 

A cél az integritás erősítése

A közelgő Vándorgyűlés apropóján dr. Sohajda Attilával, az MGYK alelnökével beszélgettünk az integritás, a versenyképesség erősítése érdekében végzett jelenleg futó kamarai munkákról.

„… A garantált bérminimum és az ezzel összefüggő létszámhelyzet tovább indokolja az árrés és a működési célú támogatás 2020-as költségvetésben is megnyilvánuló aktualizálását. Számításaink szerint a béremelkedés 2017-2020 közötti ütemét árréskorrekció nélkül a legnagyobb független gyógyszertárak sem tudják kigazdálkodni, a kis és közepes gyógyszertárak pedig központi támogatás nélkül a törvényi-rendeleti feltételeknek sem tudnak megfelelni. E tekintetben 2019 januárjában megerősítettük árréskorrekciós igényünket, valamint a működési célú támogatás további emelését kértük az egészségpolitikai célból kiemelt gyógyszertárak részére…”

 

Gazdálkodj okosan! Gazdálkodási alapfogalmak és praktikák gyógyszertári vállalkozásoknak

„… A Gyógyszerészi Hírlap hasábjain a 2019-es évben sorozatszerűen kívánunk foglalkozni gazdálkodási alapfogalmakkal és ezeknek a mindennapi gyógyszertár működtetésben elfoglalt szerepével. A mai piaci körülmények között elengedhetetlen, hogy igénybe vegyünk minden olyan lehetőséget, technológiát, amely a vállalkozásunk jövedelmezőségét javítja és megfelel a jogi, szakmai és etikai normáinknak…

Reméljük, egy ilyen sorozat számíthat a kollégáink érdeklődésére, nem lesz túl száraz, és elnyeri tetszésüket, tanulnak belőle a mostani és leendő gyógyszertárvezetők és beosztott gyógyszerészeik egyaránt.”

 

Nem adtam fel, hogy gyógyszerész legyek…

A dr. Pauli Péterrel, az MGYK Tantus Amor Operis Pharmaciae kitüntetettjével készült beszélgetésből egy négygenerációs gyógyszerész család több évtizedes történetébe is betekintést nyerhetünk.

„…Mivel a lakásunk egy épületben volt a gyógyszertárral, 1950-ben azt is államosították. A kárpótlási törvény értelmében jogosulttá váltam saját lakásunk visszavásárlására, ami – ahogy már említettem –, egy épületben volt a gyógyszertárral. Így az a kivételes helyzet állt elő, hogy a gyógyszertár tulajdonjogát is visszavásárolhattam. A családi gyógyszertárat 2006-ig vezettem, amikor átadtam a stafétát lányomnak, aki a negyedik gyógyszerész generációt képviseli a családban. Tudtommal még a Zalai családnak sikerült 2006-ban visszavásárolni a "dédszülői alapítású" családi patikát…”

 

Patikusok patikusoknak nagy siker volt az idei gyógyszerészbál

A február 9-én a Békéshelp Kft. szervezésében a Budapest Mariott Hotelben tartott 25. Országos Gyógyszerész Bál hatalmas siker volt.

„… A meglepetések sora már a remek vacsora és a jó borok fogyasztása közben elkezdődött.  Elsőként az aranytorkú gyógyszerészek jöttek, flashmobjuk megalapozta a jó hangulatot és sejtette a további produkciók sikerét is. A villámcsődület során előadott dalok nagy tapsot kaptak… ahogy a Ködmön táncegyüttes – persze gyógyszerész taggal – műsora is. A vacsora végeztél egy hatalmas születésnapi torta gördült a terembe, majd miután dr. Hankó Zoltán felvágta, mindenki részesült a finomságból…”

 

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél