Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369
Web: www.mgyk.hu
/magyargyogyszereszikamara
Nyomtatható változat
2018. november 08.
Előzetes a Gyógyszerészi Hírlap novemberi számából

Előzetes a Gyógyszerészi Hírlap novemberi számábólA Gyógyszerészi Hírlap novemberi számában egyebek mellett a VIII. Gyógyszerész Köztestületi Napokat szervező Békéshelp Kft. igazgatójának sorait olvashatják, tájékoztatást találnak a gyógyszerészeknek, gyógyszertáraknak szóló pályázati lehetőségekről, és folytatjuk a légúti megbetegedésekkel és az adherenciával foglalkozó sorozatainkat is.

 

Pályázati lehetőségek gyógyszerészek, gyógyszertárak számára

A Széchenyi Programiroda, a Semmelweis Egyetem és a Kamara együttműködésének keretei között nyílik lehetőség gyógyszertáraknak és gyógyszerészeknek pályázatokon való kedvezményes részvételre. Ennek keretei között tesszük közzé és hívjuk fel a kamarai tagok figyelmét az összeállításban található lehetőségekre.

 

Gyógyszerészek új úton – Más szemszögből a világhálóról – II.

Az online tanácsadás lehetőségeivel és nehézségeivel foglalkozó sorozatunk második részében arról szeretnénk szót ejteni, hogy a tanácsadás igénybevevői milyen elvárásokkal és tapasztalatokkal rendelkeznek.

…Mind a két térben (az online és a patikai térben is) találkozom gyógyszerészként azzal, hogy a pácienst valahol „elvesztettük”: az elmondottakat látnivalóan nem érti, de nem mer visszakérdezni. Így mindenképpen alkalmazandó a patikus oldaláról az ellenőrző visszakérdezés, vagy visszajelzés kérése, hogy lássuk, miként értette meg, követte a javaslatokat. ..

 

Felelősségvállalás és kompetencia

Augusztus 20. alkalmából Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott prof. dr. Botz Lajos, a PTE GYTK Gyógyszerészeti Intézete és Klinikai Központi Gyógyszertára intézetigazgató egyetemi tanára és főgyógyszerésze, akivel ez alkalomból a Kamara hivatalában beszélgettünk.

„…Kórházi területen most már sokkal kiszámíthatóbb szakmai perspektíva áll a gyógyszerészek előtt, például nagyon sok fiatalt küldünk külföldre is. Nem kiugró, de jó egzisztenciát jelent számukra ezen a területen elhelyezkedni. Láthatóan és számottevően megnőtt a nagyon felkészült és hivatásrendűen gondolkozó fiatal gyógyszerészek aránya.  De nemcsak a fiatal korosztály, hanem a gyakorló főgyógyszerészek, gyógyszerészek nagy arányban úgy gondolják, hogy ez a jelentős növekedési tendencia megmarad… és ha megmarad, akkor szükségünk van jól képzett, végzett gyógyszerészekre.

A gyógyszerészek betegágy melletti fokozott jelenléte új kihívásokat, lehetőségeket jelent a kompetenciák terén. A kompetencia viszont felelősséggel jár. Felelősségvállalás nélkül az egészségügyben nincs kompetencia. Ha kompetenciát kérek, akkor a felelősséget vállalnom kell. Nem úgy van, hogy a felelősséget nem vállalom, de a kompetenciát kérem…”

 

Német Gyógyszerésznapok és expopharm

 A „Deutscher Apothekertag und expopharm 2018” a legnagyobb gyógyszerészeti kiállítás, és az ezzel egy időben összehívott ABDA közgyűléssel nem csak a német, hanem az uniós piac számára is az év legjelentősebb szakirányú rendezvénye.

Mintegy 25 000 német és külföldi látogató érkezett 2018. október 10-13. között a müncheni kiállítási központba, hogy Európa vezető gyógyszerészeti vásárán megismerjek a több mint 500 kiállító által kínált innovatív megoldásokat és koncepciókat…

2018-2021 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél