Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924, Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu  Hivatali kapu: MGYK
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2019. október 04.
Előzetes a Gyógyszerészi Hírlap októberi számából

Előzetes a Gyógyszerészi Hírlap októberi számábólA Gyógyszerészi Hírlap októberi számában egyebek mellett olvashatnak a "Komplex gyógyszertári adherencia-fejlesztő program" indulását bejelentő sajtótájékoztatóról, a Gyógyszerészek Világnapja alkalmából tartott megemlékezéséről, valamint az e-számlával kapcsolatos tudnivalókról.

 

…és ideje van a szólásnak… II. – Néhány aktuális marketing kérdésről

Az „… és ideje van a szólásnak…” című sorozatban dr. Hankó Zoltán néhány olyan kérdést jár körbe, amelyek komoly kihívást jelentenek a gyógyszerészetnek. Ezúttal a gyógyszertári marketingkerült sorra. Mint írja, „…az elmúlt négy-öt évben a gyógyszertári marketing gyakorlatát közvetlenül érintő intézkedésre, jogszabályi korrekcióra nem került sor. A jelenlegi szabályozás „vegyesnek” mondható, mert szép számmal vannak olyan elemei, amely az etikus gyógyszerészetre jellemzőek, ugyanakkor a magunk mögött hagyott liberalizált gyógyszerellátó modellnek több jellemzője is hatályban maradt. Eljött az idő, hogy sor kerüljön a szabályozás rendszer-szintű újragondolására és a rendszeridegen elemek kiiktatására…”

Miniszimpózium a kistelepülések gyógyszerellátásáról

 A kistelepülések gyógyszerellátásáról szeptember 19-én miniszimpóziumot tartottak az MGYK székházában szeptember 19-én.

„… A vitaindítókat fórum követte, ahol számos felvetés, javaslat hangzott el.  Többen az eddig még ki nem fizetett működési célú támogatást hozták szóba, hozzátéve, hogy vajon miért kell minden évben kérni. Más hozzászólók az ország egyes területei közötti nagy különbségeket említették: minden vidék sajátosságai más megoldást igényelnek. A házhozszállítás, illetve a csomagküldés is szóba került az internetes gyógyszerrendelés mellett. Ezzel kapcsolatban volt, aki a német példára figyelmeztetett, ahol egy holland cég domináns szerepbe került. Az kézi gyógyszertárakkal kapcsolatos gyógyszerészi lehetőségek is a témák között voltak, ahogy az önkormányzatok erőteljesebb bevonása is. A szakember utánpótlás kérdéséhez is többen hozzászóltak, de felvetődött az is, hogy sok idős gyógyszerész láncoknak adja a patikáját…”

Mi az az elektronikus számla?

A cikk az e-számlával kapcsolatos alapvető ismereteket tartalmazza és a gyakorlati alkalmazásához kíván segítséget nyújtani.

 Kérdezze gyógyszerészét! – ötéves a közösségi média egyik gyógyszerészi
tanácsadást nyújtó csoportja

Gyógyszerészként feladatom a helyes gyógyszerelési gyakorlat elősegítése – tartja dr. Dér Péter, a Kérdezze a gyógyszerészét! csoport alapítója, aki a cikkben az elmúlt öt évvel kapcsolatos gondolatait osztja meg.

„… Összegezve elmondhatom, nagyon sok mindent tanultam és kaptam is a csoporttól az elmúlt öt év alatt. Egyrészt ott van a betegek hálája, megbecsülése, másrészt a felfrissített tudás. Ezek olyan dolgok, amikért megéri csinálni. Maga a tanácsadás részemről mindig is egy küldetés volt. Mondhatni, a csoport a gyermekem. Ez viszont azt is jelenti, hogy az év majdnem 365 napján jelen kell lennem, legalább pár órára. Ez erősíti a felelősségérzetet, a kitartást bennem. Megtanultam megfogalmazni úgy a válaszaimat, hogy az a laikusok számára érthető legyen…”

 

2018 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA