Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369
Web: www.mgyk.hu
/magyargyogyszereszikamara
Nyomtatható változat
2019. május 11.
Eredményes munkát végeztek a küldöttek – Gyorsbeszámoló a Kamara 2019. május 10-i küldöttközgyűlésről

A Magyar Gyógyszerészi Kamara ez évi I. küldöttközgyűlését a budapesti Benczúr Hotelben tartotta május 10-én délután. A gyűlést dr. Hankó Zoltán elnök vezette, a küldöttek végig határozatképes számban voltak jelen.

A küldöttközgyűlésen a péntek délutáni időpont ellenére 101 gyógyszerész (a küldöttek közel 40%-a) regisztrált.  Az összejövetel a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd a mandátum- és a szavazatszámláló bizottság, a jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv-hitelesítők megválasztása után következett a küldöttközgyűlés napirendjének elfogadása.

Eredményes munkát végeztek a küldöttek  – Gyorsbeszámoló a Kamara 2019. május 10-i küldöttközgyűlésrőlAz első napirendi pont az elnöki beszámoló volt. Dr. Hankó az előző küldöttközgyűlés óta eltelt időszakról számolt be. Beszámolóját 15 témakör köré csoportosította, ezen belül is kiemelten foglalkozott jogalkotási és szakmapolitikai kérdésekkel, az OGYÉI-vel és az EMMI-vel való kapcsolattal, valamint a kamarai ügyekkel. A beszámolót az elnök tartózkodásával fogadta el a küldöttközgyűlés.

A következő napirendi pont az Alapszabály módosítása volt, amely 5 különböző témakört érintett. A Területi Elnökök Értekezlete (TEÉ) és az országos elnökség által előterjesztett javaslat 1 ellenszavazattal és 2 tartózkodással került elfogadásra. Az alapszabály-módosítását az elnök az elmúlt évek kamarai tevékenységének tapasztalataival, a TEÉ és egyes területi szervezetek javaslataival, valamint a XI. Vándorgyűlésen elhangzottak alapján tartotta indokoltnak. A harmadik napirendi pont az Alkalmazotti Állandó Bizottságmegalapítása volt. Az előterjesztést 1 tartózkodással fogadták el.

A továbbiakban választási kérdések következtek: a Választási Bizottság elnökéről és tagjairól (4. napirendi pont), országos titkárról (5. napirendi pont), illetve az Alkalmazotti Állandó Bizottság elnökéről (6. napirendi pont) titkos szavazással döntöttek.

Eredményes munkát végeztek a küldöttek  – Gyorsbeszámoló a Kamara 2019. május 10-i küldöttközgyűlésrőlEzt követően az MGYK 2018. évi gazdálkodásáról szóló előterjesztést vitatták meg, amit 1 tartózkodással fogadtak el. A 8. napirendi pont az MGYK Felügyelő Bizottságának jelentése volt a Kamara 2018. évi munkájáról és gazdálkodásának ellenőrzéséről – ezt 1 tartózkodással fogadták el. Az MGYK könyvvizsgálójának jelentése ellenszavazat és tartózkodás nélkül került elfogadásra, ahogy az MGYK 2018. évi mérlege is.

Végezetül az Etikai Bizottság elnökének a beszámolója következett, az előterjesztést 1 tartózkodással fogadták el. Ezt követően a szavazatszámláló bizottság elnöke bejelentette, hogy a küldöttek

   – a választási bizottság elnökének dr. Gara Istvánt, tagjának dr. Borotsek Ferencnét, dr. Bölcs Juditot, dr. Gaál Emesét és dr. Virányi Attilát,

   – az elnökség új tagjaként dr. Schlégel Pétert,

   – az Alkalmazotti Állandó Bizottság elnökévé dr. Csokros Andreát választották.

A választások eredményének ismertetése után dr. Gara István és de. Csokros Andrea a küldöttek előtt tette le a megválasztott tisztségviselők alapszabályban előírt esküjét, majd a Szózat eléneklésével zárult a küldöttközgyűlés.

Az elnöki beszámolót és a részletes tájékoztatót később tesszük közzé.

mgyk.gyh

Fotó: dr. Nagy Vilmos

.

 

2018-2020 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA