Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2022. március 25.
Felhívás idősek védőoltásával kapcsolatos nemzetközi felmérésben való részvételre - Syreon

Prof. dr. Vokó Zoltán, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Tecnológiaértékelő és Elemzési Központ igazgatója a következő kéréssel kereste meg dr. Hankó Zoltánt, az MGYK elnökét:

 „A Syreon Kutatóintézet egy európai uniós kutatási projekt (VITAL - The Vaccines and InfecTious diseases in the Ageing popuLation) tagjaként egészségügyi szakemberek információszerzési és képzési igényeinek felmérését végzi az idősek számára elérhető, illetve új védőoltásokkal kapcsolatosan. Ahhoz, hogy a magyar szakemberek igényeit is tükrözze a kutatás eredménye, minél több hazai szakember véleményét és igényét szeretnénk felmérni. Ebben kérjük az Ön segítségét, mint a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke, a vizsgálatban való részvételre felhívó levelet juttassa el tagjaihoz, hogy az ő véleményüket és igényeiket is megismerhessük. Közreműködését előre is köszönöm.”

 

Felhívás idősek védőoltásával kapcsolatos nemzetközi felmérésben való részvételre egészségügyi szakembereknek!

Ez a felmérés az Európai VITAL kutatás része, amelyben a Magyarországról a Syreon Kutató Intézet működik közre. Olyan egészségügyi szakembereket keresünk, akik ellátnak időseket (65 év felettieket) is. Ön is hozzájárulhat ehhez a nemzetközi kutatáshoz a kérdőív kitöltésével, ami körülbelül 15 percet vesz igénybe. 

Tovább a kérdőívhez: https://vitalresearch.eu/i/p721E1Nr1

Miről szól ez a felmérés: 

A COVID-19 világjárvány, de az évente ismétlődő influenza járvány is azt mutatja, hogy a védőoltások fontos szerepet játszanak a fertőző betegségek elleni védekezésben. Ez még inkább érvényes az idősekre, akik életkoruk és/vagy alapbetegségeik sérülékenyeknek számítanak, így méginkább rászorulnak a védőoltásokra.

Természetesen ez több védőoltásra is igaz a fent említett példákon túl. Az általános védőoltásokkal kapcsolatos kérdéseken túl, melyet betegeitől, vagy kollégáitól kaphat, biztos olyanokat is kap, amelyek megválaszolására a jelenleg rendelkezésre álló információszolgáltatás nem terjed ki.

Önnek miért jó?

A kutatás egyik fő célja Ön és az Önhöz hasonló egészségügyi szakemberek időskori védőoltásokkal kapcsolatos tájékoztatási rendszerének fejlesztése.

A kérdőívben meg fogják kérdezni kikhez, vagy milyen más forrásokhoz fordul, amikor új védőoltásokról keres információt, és milyen igényei lennének az információszolgáltatás formájával és tartalmával kapcsolatban.

Kérjük töltse ki a kérdőívet ezzel hozzájárulva a kutatás sikerességéhez.

A kérdőív kitöltésén túl semmi más feladata nincs.

Ossza meg a kérdőívet kollégáival is

A kérdőív befejezésekor meg fogják kérni, hogy küldje el azt legalább két idősek ellátásában is részt vevő ismerősének, ezzel növelve a kitöltések számát, és javítva a felmérés érvényességét. Egész pontosan azt szeretnénk kréni Öntől, hogy legalább 2 kollégájának küldje tovább a kérdőívet. A kérdőív végén ezt egyszerűen megteheti.

Az Ön adatainak védelme

A kérdőív végén megadott email címeket és neveket csak a kapcsolatfelvételnél használjuk fel. A kérdőív kérdéseire adott válaszait anonimizáljuk, nem lesz a későbbiekben Önhöz kapcsolható. Az anonimizált állományt 10 évig tároljuk a kutatás biztonságos szerverén.

A felmérésben való részvétel teljesen önkéntes.

Tovább a kérdőívhez: https://vitalresearch.eu/i/p721E1Nr1

Előre is nagyon köszönjük a VITAL kutatócsoport nevében! 

Prof. Dr. Vokó Zoltán, Nagy Dávid
Syreon Kutató Intézet

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél