Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2023. december 12.
Füzesi Judit a HPH Zrt. új vezérigazgatója – HPH

Füzesi Juditot nevezték ki a magyar tulajdonú gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat, a Hungaropharma Zrt. élére. A szakember a vezérigazgatói pozíciót 2024. január 1. napjától tölti be. A harmincéves gyógyszeripari tapasztalattal rendelkező leendő vezérigazgató célja, hogy a hazai ellátásbiztonság bástyájának számító cég tovább erősítse pozícióit a magánpatikai és kórházi szegmensben.

Füzesi Judit közel harminc éve felsővezetőként dolgozik a hazai gyógyszer-kereskedelmi szektorban, melynek fejlődését így egészen a kezdetektől fogva tevékenyen alakította. A közgazdász végzettségű szakember korábban többek között a Bellis Gyógyszerkereskedelmi Rt-t, illetve az ICN-Valeant Pharma magyarországi képviseletét is vezette. A Hungaropharmához 2011-ben érkezett, először a kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettesi posztot töltötte be, az utóbbi évben pedig általános vezérigazgató helyettesként vett részt a vállalat irányításában.

A korábbi elsőszámú vezető, dr. Feller Antal vezérigazgató, valamint Sz. Kis László gazdasági vezérigazgató-helyettes sikeres és gazdag szakmai életpályájukat lezárva az idei év végével nyugdíjba vonulnak.

Az új vezérigazgató munkáját a Hungaropharma Vállalatcsoport élén a jövőben három új vezérigazgató-helyettes segíti. A cég egyik stratégiai fontosságú leányvállalata, a Bellis Egészségtár Kft. ügyvezetői posztjáról üzleti vezérigazgató-helyettesként érkezik a vezetőségbe Dene László. A logisztikai és technológiai területért a jövőben a cégcsoport korábbi operációs igazgatója, Nagy Andor felel majd. Szintén csatlakozik a menedzsmenthez pénzügyi vezérigazgató-helyettesként dr. Felsmann Balázs, aki a Corvinus Egyetem docensi posztjáról igazol vissza az üzleti világba, ahol korábban évtizedeket töltött nagyvállalatok gazdasági irányítójaként.

(HPH)

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél