Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2021. szeptember 27.
Gyászhír: Elhunyt dr. Palovits Gyuláné dr.

Gyászhír: Elhunyt dr. Palovits Gyuláné dr.

Dr. Palovits Gyuláné dr.

1928 – 20201

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk a kollégákkal és a Békés megyei gyógyszertárakban dolgozó munkatársakkal, hogy 
Dr. Palovits Gyuláné dr., a 14/1-es békéscsabai gyógyszertár
nyugalmazott gyógyszertárvezető-helyettes gyógyszerésze, életének 94. évében elhunyt.

1928. március 22-én született Nagykanizsán, általános iskoláit itt végezte, középiskolába pedig Sopronban járt. A Budapesti Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán 1951-ben végzett. 

Ezt követően a Zala Megyei Gyógyszertári Központ nagykanizsai gyógyszertárában beosztott gyógyszerészként dolgozott. 1953-tól a Békéscsabán, a Békés Megyei Gyógyszertári Központban, beosztott gyógyszerészként folytatta munkáját a 14/1 gyógyszertárban, 1971-től gyógyszertárvezető-helyettesi munkaőrt látott el. 1983-ban innen ment nyugdíjba.1974 évben gyógyszerellenőrzés, 1980-ban gyógyszerellátási és gyógyszerügyi szervezési szakvizsgát tett. Mint oktató gyógyszerész, részt vett az asszisztensek képzésében, a gyógyszerészhallgatók szakmai gyakorlatát vezette, államvizsgára hét gyógyszerész jelöltet készített fel. Öt hónapon át dolgozott a Békés Megyei Gyógyszertári Központ analitikai laboratóriumában.

A szakmai tanulás, a gyógyszerészi munka mélyebb megismerése mindig fontos volt számára. Két díjazott pályamunkát készített: gyógynövény és gyógyszerész-történeti témakörben.

Fontos volt számára a gyógyszerész múlt, a Gyógyszertári Patika Múzeum létrehozásában aktívan vett részt, melynek egy része a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés Megyei Hivatalában megtalálható.

Törekedett arra, hogy a betegek bizalommal forduljanak a gyógyszerészhez, a gyógyszerészi felvilágosításra nagy hangsúlyt fektetett, erre oktatta a gyógyszerészhallgatókat és az asszisztenseket.

A szakmai munkán túlmenően fontos volt a közösségi munka is, alapítója volt a Gyógyszertári Központ Énekkarának, szervezője és aktív résztvevője a Kultúrcsoportnak, az eszperantó nyelv oktatásának és az évenkénti vállalati kirándulásoknak.

1990-ben magángyógyszertárat nyitott személyi jogos gyógyszerésze volt a 2009-ig működő gyulai Erkel Gyógyszertárnak.

Alapítója és haláláig tagja volt a Magyar Gyógyszerészi Kamarának és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságnak

Fia és unokája is a gyógyszerészi pályát választotta, lánya más területen dolgozik.

2001-ben Arany-, 2011-ben Gyémánt- és 2016-ban Vas Diplomát vett át a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara Dékánjától.

Szakmai és közösségi életútja, példamutató és követendő gyógyszerészi pályát mutatott be a pályakezdő gyógyszerészek részére.

Emlékét kegyelettel megőrizzük, nyugodjon békében!

                                                                                        

Dr. Melczer Mária Ágnes
elnök, MGYK Békés Megyei Szervezete 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél