Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924, Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu  Hivatali kapu: MGYK
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2019. június 13.
Gyászhír: Elhunyt dr. Szabó Lóránt gyógyszerész

Gyászhír: Elhunyt dr. Szabó Lóránt gyógyszerész

Dr. Szabó Lóránt

1924-2019

Dr. Szabó Lóránt Reformátuskovácsházán, református pap negyedik gyermekeként látta meg a napvilágot 1924 szeptember 11-én. A kolozsvári és szegedi egyetemi tanulmányok befejezése után 1946-ban a Balatonfüreden a Kossuth utca sarkán levő patikában kezdte gyógyszerészi pályafutását.

Munkája révén nagyon megszerette Füredet,  és itt  volt alkalma megismerni későbbi feleségét, a helyi születésű Stéger Piroskát, akivel hatvannyolc évig tartó boldog házasságban éltek. A történelem azonban beleszólt az ifjú gyógyszerész Füredhez kapcsolódó terveibe: gyógyszertárát államosították, az ifjú családot pedig Lepsénybe telepítették. Gyermekeik Piroska és Lóránt a Lepsényben ledolgozott évek alatt látták meg a napvilágot.

A politika helyzet enyhülésével lehetősége nyílt a megyeszékhelyen, Székesfehérváron folytatni szakmai életútját. Kezdetben gyógyszerészként, később pedig a Fejér Megyei Gyógyszertári Központ vezetőjeként dolgozott egészen nyugdíjazásáig.

A székesfehérvári Fekete Sas Patikamúzeum létrehozásában tevékenyen részt vett, s később, a hosszú évek alatt összegyűjtött régi patikai eszközökből álló magángyűjteményét a patikamúzeumnak ajándékozta. 

Húsz évvel ezelőtt költözött vissza Balatonfüredre feleségével, ahol nyugdíjas éveiket boldog családi harmóniában élték, örülve három unokájuknak. Tavaly szeretett felesége halálával sajnos vége szakadt boldog közös életüknek, akit egy év elteltével, 2019. május 28-án ő is követett.

Hamvasztás utáni temetése 2019. június 27-én dlután 3 órakor lesz a balatonfüredi református temetőben.

A Gyászoló család

2018 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA