Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2023. május 26.
Gyógyszerészek az Ultra Balaton futóversenyen

Gyógyszerészek az Ultra Balaton futóversenyen  Idén először az MGYK 11 fős csapata is részt vett a május 6-án induló Ultra Balaton futóversenyen. Minderről dr. Vass Viktória, a csapat szervezője és részvevője számolt be, aki így fogalmazott: „majd ha nyugdíjas koromban visszaemlékszem, egy fél mosollyal azt mormolom: Istenem de jó volt! 

Idén először állt össze Magyar Gyógyszerészi Kamara által szervezett csapat az Ultra Balaton (becenevén UB) versenyre, amelyen 1 x 11 fővel indultunk. Tavaly ősz elején már elindult a nevezés, így ki is írtam naivan a jelentkezési lehetőséget, bízva abban, hogy valahogy csak meglesz az a tíz fő rajtam kívül. Alábecsültem a kollégákat, mert 24 óra sem telt el, már túljelentkezésben voltunk. Meglett a csapat!

Ezután a Kamaránk támogatását kértem, hogy valamilyen részben álljanak mögénk. Meglepetésemre hatalmas lelkesedéssel és 100%-os támogatással reagáltak. Ezúton is köszönjük még egyszer a felajánlást! Nem mellesleg megint egyedi, szuper minőségű futópólókat is kaptunk.

A szervezés hónapjai alatt egymást motiváltuk, tapasztalatokat cseréltünk. Ahogy közeledett a verseny, egyre többet beszéltünk, voltak online meetingjeink és mindenki izgatottan készült. Egy szó mint száz, látatlanban is csapat lettünk, mert amiben tudtuk segítettük egymást: akinek amije volt, hozta, adta, felajánlotta.

Úgy egyeztünk meg, hogy mindenki két részletben teljesíti a rá eső kb. 20 km-t (volt aki alatta, volt aki felette vállalt távot). A csapatot három felé osztottuk, amelyeket különféle színekkel jelöltünk: narancs, kék és zöld alcsapatra osztódtunk. Így mindenkinek volt lehetősége két futása közt pár órát aludni, enni, pihenni (amíg a többiek futnak).

A Narancs csapat tagjai: Dr. Horváth Petra, Dr. Nagy Kata, Dr. Fang Simon
A Kék csapat tagjai: Dr. Kardos Zsuzsanna, Dr. Vass Viktória, Dr. Becsky Ádám, Dr. Petőházi Zoltán
A Zöld csapat tagjai: Dr. Balogh Réka, Dr. Czuczor Anna, Dr. Sebesi Emőke, Dr. Kóró András

Na de mi is az, az UB? Ez a verseny minden évben májusban kerül megrendezésre, 211 km a táv. Teljesíthető egyénileg, duóban, trióban vagy akár 15 fős csapatban is váltóban, de akár biciklivel is. Mi 11-en voltunk. A verseny rajtolási időpontját előre megkapjuk, idén 2023. május 6-án, 12:50-kor indult az első futó Balatonfüredről. A rajtot pedig nem más, mint az MGYK alelnöke, dr. Fang Simon vállalta el…

 … és május 7-én 09:05-öt üt az óra, amikor BEÉRTÜNK! 20 óra 17 percen keresztül futottunk. Elképesztő élmény volt. Egy csapat lettünk húsz óra alatt, sokakkal a semmiből.

Hatalmas nagy büszkeség volt gyógyszerészként, a Kamara logójával a mellkasunkon, együtt, egységben futni. Látni azt, hogy mindenki megnézi, „jé ezek gyógyszerészek”! IGEN! Mi gyógyszerészek vagyunk és büszkék vagyunk rá!

Hajrá Gyógyszerészek!

Záró magán gondolatom: Aki nem élte még át az UB-t, talán most azt hiszi, bolondok vagyunk. Talán azok is vagyunk… de ez az UB életem legjobb élményei közt van. Ez az, amire majd ha nyugdíjas koromban visszaemlékszem, egy fél mosollyal azt mormolom: “Istenem de jó volt!” 

Dr. Vass Viktória

Gyógyszerészek az Ultra Balaton futóversenyen

Gyógyszerészek az Ultra Balaton futóversenyen

Gyógyszerészek az Ultra Balaton futóversenyen

Gyógyszerészek az Ultra Balaton futóversenyen

Gyógyszerészek az Ultra Balaton futóversenyen

Gyógyszerészek az Ultra Balaton futóversenyen

Gyógyszerészek az Ultra Balaton futóversenyen

Gyógyszerészek az Ultra Balaton futóversenyen

 

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél