Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369
Web: www.mgyk.hu
/magyargyogyszereszikamara
Nyomtatható változat
2017. december 04.
Gyógyszerészek figyelmébe – az e-receptről

A rendszergazdákkal folytatott december 1-i egyeztetésen elhangzottak szerint a gyógyszertárak többsége végzett az EESZT-hez (Tér) való csatlakoztatásával; néhány tucat gyógyszertár kivételével valamennyi gyógyszertárnak élő kapcsolata van a Térrel.

Mint ismeretes, a szabályozás értelmében december 16-tól a gyógyszertáraknak képesnek kell lenni az e-receptek expediálására és a papír alapú vények EESZT-be történő felvitelére. Annak érdekében, hogy a november 1-től december közepéig tartó átmeneti időszak után valamennyi gyógyszertár gyorsan, zökkenőmentesen és a jogszabályi előírásoknak megfelelően végezhesse expediáló tevékenységét, az EESZT fejlesztői, az informatikai szolgáltatásokat nyújtó rendszergazdák és a Kamara képviselői folyamatos munkakapcsolatban vannak és igyekeznek minden lehetséges műszaki és szoftver-problémát feltárni és orvosolni.

Mindezekre tekintettel az alábbiak szerinti együttműködésre kérjük valamennyi gyógyszertárat.

1. Amennyiben van olyan közforgalmú vagy fiókgyógyszertár (beleértve az intézeti gyógyszertárak vényforgalmas részlegeit), amelyiknek még nem fejeződött be a Térbe történő csatlakozása és bármilyen ok miatt még nincs a rendszergazdájával előre rögzített időpontja a bekötésre, kérjük, a késedelem okának megjelölésével, jelezze a fejlesztőknek vagy a Kamarának.

2. Azok a gyógyszertárak, amelyek csatlakoztatása már sikeresen befejeződött, de bármilyen ok miatt nincs vagy nem folyamatos a kapcsolatuk a Térrel, törekedjenek a folyamatos adattovábbításra, mert csak így lehet a rendelkezésünkre álló átmeneti időben az esetleges műszaki vagy szoftverhibákat, illetve a felírt e-receptekkel kapcsolatos hibákat kiszűrni.

3. Kérjük, hogy mindazon műszaki vagy szoftverproblémákat, amelyek akár a Térrel való kapcsolatteremtésben, akár az expediálás során felmerülnek, jelezzék a rendszergazdájuknak, illetve közvetlenül a fejlesztőknek (helpdesk.eeszt@aeek.gov.hu; tel.: +36-1-920-1050) vagy a Kamarának (hivatal@mgyk.hu).

Budapest, 2017. december 3.

 

Együttműködésüket köszönve, tisztelettel:

 

Vartus Gergely                                                      Dr. Hankó Zoltán
miniszteri biztos                                                        elnök, MGYK

 

2018-2021 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél