Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2019. május 14.
Hankó Zoltán a MAGYOSZ kitüntetettjei között – weborvos.hu

Hankó Zoltán a MAGYOSZ kitüntetettjei között – weborvos.huA Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) 2019. május 10-én megtartott éves rendes közgyűlésén átadták a szervezet alapítójáról, Dr. Orbán Istvánról elnevezett emlékérmet is, melyet az idei évben hárman kaptak meg a magyar gyógyszeriparral összefüggő, kiemelt tevékenységük elismeréseként - tudatta közleményében a szervezet.

Az első díjazott, Dr. Béres József, aki 19 éve tölti be a BÉRES Gyógyszergyár Zrt. elnöki posztját. Munkásságát mélyen meghatározza a tudományosság és a megkérdőjelezhetetlen minőség, elkötelezett szolgálója a magyar márkák és hungarikumok felemelkedésének. 1989-ben édesapját támogatandó, a rendszerváltást követően elsők között megalakuló Béres Részvénytársaságban kezdett dolgozni. A Béres Csepp gyártására és forgalmazására szerveződött társaság tudományos igazgatójaként aktív szerepet játszott a vállalat elindításában, majd felépítésében. Ezt a munkát ismerte el a MAGYOSZ az emlékérem odaítélésével.

Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szintén elnyerte az emlékérmet. A szakember életét meghatározza a családi és tanárai neveltetéséből eredő nemzeti és keresztény értékrend szerint gondolkodásmód. Munkájában fáradhatatlanul és elkötelezetten szolgálja a hazai gyógyszerészet fejlődését, és nemcsak a gyógyszerészet szakmapolitikai formálásában vesz részt a Kamara elnökeként, hanem aktívan vállal szerepet a gyógyszerészek graduális és posztgraduális oktatásában. A hazai gyógyszerészeti szakmai újságírás elmúlt évtizedeinek meghatározó szakembere, jelenleg is felelős szerkesztője a Gyógyszerészet szakmai folyóiratnak.

Az idei évben posztumusz emlékérmet is kiosztott a szövetség, melyet Dr. Répási János okleveles vegyészmérnöknek, a kémiai tudomány kandidátusának, címzetes egyetemi docensnek, az Alkaloida Vegyészeti Gyár, majd a TEVA Gyógyszergyár korábbi Minőségirányítási igazgatója kapott. A hazai gyógyszergyári minőségbiztosítás alapjainak megszilárdítójaként nem csak saját szakmai tudását fejlesztette folyamatosan, hanem tudását és minőségszemléletét átadva segítette a hazai kollégáit is. Ezzel a tevékenységével hozzájárult ahhoz, hogy a magyar gyógyszeripar évszázados tradíciói világszínvonalon tudjanak érvényesülni hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt.

(forrás: https://weborvos.hu/gyogyszerpiac/elnokot-valasztott-a-hazai-gyogyszergyarto-szovetseg-252131)

 

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél