Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. április 13.
Hogy áll a Rozsnyay Emlékverseny szervezése? - Prof. Dr. Halmos Gábor

A XLVII. Rozsnyay Mátyás Emlékversenyre 2012. május 10-12. között Debrecenben kerül sor.

Hogy áll a Rozsnyay Emlékverseny szervezése? - Prof. Dr. Halmos Gábor

Az Emlékverseny Debrecenben történő megrendezésének nemcsak az adhat különös jelentőséget, hogy 2003 óta önálló Gyógyszerésztudományi Kar működik a Debreceni Egyetemen, hanem éppen a 2012-es évben ünnepli a Debreceni Egyetem alapításának 100. évfordulóját. Ehhez a jubileumi alkalomhoz illeszkedik az általunk megpályázott és sikeresen elnyert Rozsnyay Mátyás Emlékverseny, mely az MGYT nagy hagyományokkal rendelkező, tudományos rendezvénye, mely szándékaink és reményeink szerint nemcsak az ország fiatal gyógyszerész kollégáit tudná megszólítani, aktivizálni és megnyerni, hanem a gyógyszerészhallgatókat is, akik ezáltal közel kerülhetnek a rendezvényhez, hiszen belőlük lesznek hamarosan a pályakezdő gyógyszerészek. Reméljük, hogy az ország és különösen a régió minden gyógyszerész kollégája részére is vonzó lesz a rendezvény.

Az Emlékverseny a versenyzés mellett lehetőséget nyújt a szakmai ismeretek és kapcsolatok bővítésére, valamint a Debreceni Egyetem megismerésére.

A nyitónapon továbbképző előadásokat hallgathatnak a résztvevők, a gyógyszerészet újszerű feladatairól, a debreceni gyógyszerészoktatás történetéről, az egyetemi oktatás és innováció kapcsolatáról, és bepillantást nyerhetnek a debreceni gyógyszerészet történetébe. A konferencia helyszínén a történeti előadáshoz kapcsolódó relikviák bemutatásával szeretnénk felkelteni fiatal kollégáink érdeklődését a szakmai múlt iránt. A rendezvény helyszíne, a sportos környezet is, a dinamizmus, a teljesítmény a verseny hangulatát erősíti.

Hogy áll a Rozsnyay Emlékverseny szervezése? - Prof. Dr. Halmos Gábor

A konferenciára 9 szervezetből már ezidáig 19 fiatal gyógyszerész kolléga jelentkezett, akik a gyógyszerészi gondozás, az intézeti gyógyszerellátás, a gyógyszerhatástan, a gyógyszertechnológia, a farmakognózia és a környezettudatosság gyógyszertári aspektusai témakörökből választott témákkal foglalkoznak versenyelőadásaikban.

A jelen és a múlt találkozására építő program a gyógyszerellátásban dolgozó gyógyszerészek részére szabadon választható továbbképzésként is elismert. A teljes részvétel 20 pont értékű.

A verseny és a továbbképző előadások mellett kikapcsolódást is kínálunk.

A nagyerdőn található a konferenciának helyet adó szálloda, így a környezet sétára fürdésre is invitál.

Kellemes séta után érhetjük el, az egyetemi campust, ahol a verseny izgalmából való kikapcsolódásként a 100 éves egyetem bemutatására és a Kenézy villában elhelyezett orvostörténeti és gyógyszertörténeti gyűjtemény megtekintésére invitáljuk a résztvevőket.

Hogy áll a Rozsnyay Emlékverseny szervezése? - Prof. Dr. Halmos Gábor

A szervezés Erdei Ottilia rendezvényi titkár irányításával zajlik, a MGYT titkárságának ügyintézése mellett. A rendezvénnyel kapcsolatos ügyintézést (jelentkezés, részvételi díj, szállás stb.) Báthory Gabriella, az MGYT titkárságán végzi. Jelentkezéseket hivatalosan 2012. április 15-ig fogadunk el.

Online jelentkezés itt!

A rugalmasabb program-alakítás támogatására az Emlékverseny napijeggyel is látogatható, így egy-egy napi részvételre is szeretettel várjuk az érdeklődő kollégákat.

A 2012. május 10-12. között megrendezendő XLVII. Rozsnyay Mátyás Emlékverseny részletes programja megtekinthető a MGYT honlapján is.

 

Találkozzunk az Emlékversenyen!

 

Prof. Dr. Halmos Gábor
Debreceni Egyetem OEC GYTK, dékánhelyettes
tanszékvezető, egyetemi tanár
MGYT H-B megyei szervezet elnöke 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél