Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. január 18.
Új gyáregységet épít Gödöllőn a Teva - euroastra.hu
Ismét Magyarországon bővíti tevékenységét a világ első számú generikus gyógyszergyártója és fejlesztője.

A Teva Gyógyszergyár Zrt. gödöllői beruházása folyó értékben több mint 65 millió eurós befektetéssel 260 új munkahelyet teremt. A 15 ezer négyzetméteres új gyáregységben szemcseppeket, injekciókat és egyéb steril termékeket gyártanak majd a hazai, az európai és az amerikai piacra.

A TEVA vállalatcsoport a világ több mint hatvan országában, mintegy 38 ezer főt foglalkoztat. A gyógyszeripari cég hazánkban 1995 óta van jelen, Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban több mint kétezer főt alkalmaz.

A hat modulból álló új, gödöllői gyáregység építése több fázisban történik. A tervek szerint a termelés 2011 harmadik negyedévétől kezdődik, a kivitelezési munkálatok pedig várhatóan 2014 végére fejeződnek be. A TEVA az új gyáregység beindításával a jelenlegi steril termelési volumenét duplájára növeli.

„A vállalatcsoport a hazai telephelyek elmúlt évtizedekben nyújtott kiemelkedő hatékonyságának és teljesítményének köszönhetően döntött úgy, hogy legújabb, steril készítményeket gyártó üzemét Magyarországon létesíti. A beruházással a vállalat gödöllői telephelye ún. „Kiválósági Központtá" válik Európában, ezzel is erősítve a Teva Gyógyszergyár Zrt. pozícióját mind a vállalatcsoporton, mind a gyógyszeripari szektoron belül." - hangsúlyozta Hegedűs Lajos, a Teva Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója az új üzemegység alapkőletételén

„Ezzel a gyárral tovább erősödik Magyarország gyógyszeripari pozíciója Európában. Külön öröm számunkra, hogy a TEVA újraberuházóként jelenik meg a magyar piacon, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a vállalatcsoport elégedett a képzett magyarországi munkaerővel és a befektetőbarát környezettel." - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, aki tavaly „Az év legnagyobb újraberuházó vállalata" díjjal ismerte el a vállalat kiemelkedő befektetői aktivitását Magyarországon

Kilián Csaba, az ITD Hungary megbízott vezérigazgatója hozzátette, hogy az Ügynökség további 13 gyógyszeripari projektről folytat jelenleg tárgyalásokat. Amennyiben mind Magyarországot választja, mintegy 150 millió euró értékű gyógyszeripari beruházás valósulhat meg hazánkban, csaknem 800 új munkahelyet teremtve.

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél