Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. január 12.
Válaszlevelében az országos rendőrfőkapitány intézkedést ígér
A patikák védelme érdekében a rendőrség fel fogja venni a kapcsolatot a megyei gyógyszerészi kamarákkal a helyi szintű feladatok egyeztetése céljából.

A kamara elnöke december 18-án írt levelet az országos rendőrfőkapitánynak a patikák fokozottabb védelmét kérve az egyre jobban elszaporodó gyógyszertári rablások miatt. "Kérem, hogy az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve szervezzék át és erősítsék meg a patikák védelmét. A nyilvánosság számára pedig tegyék egyértelművé, hogy a gyógyszertári rablások kiemelt súlyúak, hiszen a vagyon elleni bűncselekményen túl egészségügyi közfeladatot ellátó személyt támadnak és a gyógyszertárban tartózkodó betegek testi épségét és biztonságát is veszélyeztetik. Kérem ugyanakkor, hogy a nyomozóhatóság az ügyek felgöngyölítésében soron kívül járjon el, tekintetbe véve a cselekmények elszaparodását" - állt a levélben.

Az országos rendőrfőkapitány megbízásából kelt levélben ígéretet tesznek arra, hogy ismételten felmérik azokat a patikákat, amelyek közbiztonsági szempontból veszélyeztettebb területen helyezkednek el. Ennek érdekében a rendőrség fel fogja venni a kapcsolatot a megyei gyógyszerészi kamarákkal a helyi szintű feladatok egyeztetése céljából.

A levél az alábbi linken található.

Rendőrseg válasz.pdf
2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél