Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. május 14.
Az MGYK Somogy Megyei Szervezetének közleménye

A gyógyszerészi hivatástudat a meghatározó a patikák működésében és nem az etikailag vitatható, kevésbé betegcentrikus, inkább üzleti szempontú marketingszemlélet, amellyel a szakma iránt elkötelezett gyógyszerészek nem kívánnak azonosulni.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara Somogy Megyei Szervezete is tapasztalta azon jelenséget, hogy néhány gyógyszertár úgy próbálja forgalmát növelni, hogy ajándékokat ad, a többi gyógyszertárétól eltérő különleges kiszolgálási feltételeket ígér a betegeknek, ha receptjeiket náluk váltják be. Ezen jelenség okán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Somogy Megyei Elnöksége az alábbi

k ö z l e m é n y t

teszi közzé:

Az Elnökség határozott álláspontja az, hogy a megyénkben működő gyógyszertárak azonos feltételekkel várják a betegeket. A gyógyszerész szakma elhivatott képviselői mindenkor, napjainkban is és a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak a hatályos jogszabályok betartása mellett a betegek teljeskörű kiszolgálására, szükség esetén a korrekt, egyénre szabott felvilágosítás megadására.

Ezt tekintjük elsődleges feladatunknak. Az Elnökség tapasztalata szerint a gyógyszerészi hivatástudat a meghatározó a patikák működésében és nem az egyébként etikailag vitatható, kevésbé betegcentrikus, inkább üzleti szempontú marketingszemlélet, amellyel a szakma iránt elkötelezett gyógyszerészek nem kívánnak azonosulni.

Az Elnökség szükségesnek tartja felhívni a figyelmet arra is, hogy nincsenek kivételezett gyógyszertárak, minden recept minden gyógyszertárban beváltható!

Dr. Gara István

elnök

MGYK Somogy Megyei Szervezete

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél