Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. április 17.
Díszoklevelek a gyógyszerész doktoroknak vasárnap a parlamentben
A Magyar Országgyűlés Felsőházi termében, reprezentatív körülmények között, összevont kari tanács ülés keretében vasárnap kerül sor az első díszoklevelek átadására.

A foglalkozási doktori cím adományozása a gyógyszerészi hivatás társadalmi presztízsét növelő jelentős eredmény, melyért évtizedek óta sokan sokat tettek. Erre való tekintettel az egyetemek és a szakmai, érdekvédelmi szervezetek ezt az eseményt rangjához méltó módon szeretnék megünnepelni.

Ezért a Magyar Gyógyszerészi Kamara kezdeményezésére és közreműködésével a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara, a Debreceni Tudományegyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyógyszerésztudományi Kara és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Gyógyszerésztudományi Szak, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társasággal, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségével, a Magyar Gyógyszerész Egyesülettel és a Magyar Gyógyszertár-tulajdonos Gyógyszerészek Szövetségével közös szervezésben a Magyar Országgyűlés Felsőházi termében összevont rendkívüli kari tanácsülést tart, melyen reprezentatív körülmények között kerülhet sor az első díszoklevelek ünnepélyes átadására.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium jóváhagyásával, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem ebből az alkalomból a korábban végzett gyógyszerészeknek díszoklevelet állít ki. Az ünnepségen 48 Budapesten, 40 Szegeden, 10 Debrecenben és 7 Pécsen végzett gyógyszerész veszi át a díszoklevelet.

Az esemény fővédnöke: Prof. Pálinkás József, az MTA elnöke.

Ünnepélyes megnyitó beszéd mond: Prof. Pálinkás József az MTA elnöke.

Köszöntőt mond: Bajnai Gordon miniszterelnök, dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter, Prof. Sótonyi Péter, Semmelweis Egyetem; Prof. Fülöp Ferenc, Szegedi Tudományegyetem; Prof. Fésüs László, Debreceni Egyetem; Prof. Szolcsányi János, Pécsi Tudományegyetem ; Dr. Horváth Tamás, Magyar Gyógyszerészi Kamara; Dr. Mikola Bálint, Magángyógyszerészek Országos Szövetsége.

 

Zárszót mond: Prof. Klebovich Imre, Semmelweis Egyetem, Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság.

levél >>
2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél