Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2008. október 17.
A Fidesz a gyógyszerészek mellett

A Fidesz egyetért a Magyar Gyógyszerészi Kamarával abban, hogy a kormány maga okozta a gyógyszerellátás gondjait - áll a Fidesz Népjóléti kabinetjének pénteki közleményében.

A Fidesz egyetért a Magyar Gyógyszerészi Kamarával abban, hogy a kormány maga okozta a gyógyszerellátás gondjait, alkalmatlan politikájának következtében nem csak a patikák kerültek válsághelyzetbe, hanem szétrombolták a korábban jól működő etikus gyógyszerellátási modellt, és a szakmai és hivatásbeli értékrendet is. A válság nemcsak a patikusok egzisztenciáját, hanem a betegek gyógyszerhez való hozzáférését is veszélyezteti - olvasható a Fidesz Népjóléti kabinetjének közleményében.

Mint a közleményben áll, a gyógyszer-gazdaságossági törvény hamarosan sorra kerülő módosításakor a Fidesz módosító javaslatok benyújtásával támogatja a Magyar Gyógyszerészi Kamara szándékait.

"Ennek érdekében folytatjuk a tárgyalásokat a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselőivel. Közösen kell fellépnünk a kormánynak azon szándéka ellen, mellyel el kívánja venni a kamaráktól azt a jogot, hogy etikai ügyekben döntéseket hozzon. Ezt a hatáskört egy, a kormányzat által felállított testületnek adná" - szögezi le a közlemény.

A Fidesz álláspontja szerint a hivatásrendi Magyar Gyógyszerészi Kamarának vissza kell kapnia mind azon jogosítványait, melyet az MSZP-SZDSZ kormányok elvettek. Ezen jogosítványok gyakorlásához szükséges a kötelező kamarai tagság, annak érdekében, hogy a gyógyszerellátás etikai kontrollja a szakma kezébe kerüljön vissza - olvasható a közleményben.

(fidesz.hu)

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél