Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. február 06.
Az MGYK ellenzi a miskolci egészségházas konstrukciókat

A térség politikai, államigazgatási és szakhatósági vezetőivel tárgyalt ma Miskolc-Tapolcán a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége. Horváth Tamás elnöke ismertette mindazokat a problémákat, amelyekkel a 2006-os gyógyszergazdaságossági törvényt követen a szakmának szembe kell néznie.

A találkozón többek között jelen volt dr. Borsányi Gáborné, regionális tisztifőgyógyszerész, dr. Sója Szabolcs, a BAZ megyei közgyűlés elnöke, Orosz Lajos, Miskolc alpolgármestere, dr. Szalka Iván, miskolci főorvos, dr. Rácz Sándor, a Magyar Orvosi Kamara területi szervezetének elnöke és Tantó Miklós, az MGYK területi szervezetének elnöke.

Horváth Tamás elmondta: a liberalizációt követően a gyógyszerellátás eddigi kiszámítható rendszere és színvonala kérdésessé vált. Nőt a veszteséges vállalkozások száma és a patikák állandó alkalmazkodási kényszerben vannak.

A regionális tisztifőgyógyszerész hozzátette, míg országos szinten 20 százalékkal nőtt a patikák száma a liberalizációt követően, addig ez az arány Miskolcon 30 százalék. Ennek ellenére, mint kiderült Szalka Iván beszámolójából, a készülő egészségházas konstrukciók keretében újabb gyógyszertárak nyílnak majd a megyében. Az MGYK elnöke a bejelentéshez hozzáfűzte: a kamara kifejezetten ellenzi ezt a fajta konstrukciót, és amennyiben még nem késő, akkor kéri a döntéshozókat, hogy vegyék ezt figyelembe.

Rácz Sándor ezzel kapcsolatban azt nehezményezte, hogy a város vezetése egyetlen egy alkalommal sem vonta be a Magyar Orvosi Kamarát az egészségházas konstrukciók kidolgozásába. A jelen lévő alpolgármester ugyanakkor ígéretet tett rá, hogy ezt a mulasztást a jövőben pótolni fogják.

A megbeszélést követően kezdődött az MGYK II. Országos Vándorgyűlése, "A gyógyszerészi kompetenciák változása" címmel.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél