Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. január 17.
Az országos tisztifőorvos partner a maximált fogyasztói árak közzétételében
A kamara elnökének kezdeményezésére Dr. Falus Ferenc országos tisztifőorvos január 15-én fogadta Horváth Tamást, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökét és a kiséretében lévő Horváth Sziklai Attila országos ügyviteli vezetőt.

A megbeszélés témája a nem támogatott gyógyszerkészítmények gyártó által meghatározott maximális fogyasztói árának közzététele volt, a december 15-i törvénymódosításnak megfelelően. A kamara elnöke ismertette a december végéig a kamara által működtetett közhasznú adatbázis jelentőségét a maximált fogyasztói árak közzétételében és kezelésében. Kiemelte, hogy az adatbázis működtetése - kiegészítve a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal és a számítógépes rendszergazdákkal folytatott együttműködéssel - gyógyszertárak számára teljes biztonságot jelentett a maximált árak kezelésében. Javasolta és kérte, hogy az ÁNTSZ honlapján a gyártók által közölt maximált árak a jövőben is ebben a formában legyenek elérhetők, lehetőséget adva az adatok biztonságos és gazdaságos kezelésére a gyógyszertári számítógépes rendszergazdák és rajtuk keresztül a gyógyszertárak számára. A cél érdekében a kamara ingyenesen átadja az adatbázist és az abban foglalt adatokat december 31-i állapotában.

Dr. Falus Ferenc országos tisztifőorvos a közreműködést köszönettel elfogadta, és kiadta az utasítást a közzététel adatbázis formájában történő végrehajtására. A megbeszélés hátralévő részében a gyógyszerek és a táplálék kiegészítők forgalmazásának néhány kérdését tekintették át, így a generikus gyógyszerek szerepét és a táplálék kiegészítők beszállítói oldalát és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő árusítását. A megbeszélés után a kamara elnöke az egyeztetés eredményéről és a közzététel formájáról telefonon tájékoztatta Szigeti Tamás a Gyógyszertári Számítógépes Rendszergazdák Szövetségének elnökét.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél