Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. január 30.
Felkészültek a patikusok az influenzajárványra

Felkészültek a patikusok arra, hogy az influenzajárvány hírére megnő a kereslet a védőoltások iránt - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke.

Horváth Tamás szerint az eddigi, szokásosnál nagyobb érdeklődés sem veszélyeztette az ellátást, és azt valószínűsíti, hogy az esetleges újabb roham sem fog gondot okozni. Gál Ildikó interjúja:

Horváth Tamás: Az utóbbi időben kissé megnőtt a kereslet a vakcina  iránt. Tájékozódásunk szerint a nagykereskedők van még influenza elleni vakcina. Többféle is, tehát ellátási gondot jelenleg nem mondhatok, nem számolhatok be róla. Egyébként amúgy is az elmúlt hetekben még az influenzajárvány kibontakozása előtt a megfázásos betegségeknek már volt egy felfutása, és így azok a szerek, lázcsillapítók, fájdalomcsillapítók, vitaminok ezeknek a forgalma amúgy is megnövekedett, ezekből is folyamatos az ellátás.

Gál Ildikó (riporter): - Azt tudják egyébként, hogy mennyi fogyott az influenza elleni védőoltásból a patikákban?

Horváth Tamás: - Erre közvetlen és pontos adatom nincsen. Úgy tudom, hogy az az állami kontingens, amit az állam ingyenesen, térítésmentesen a krónikus betegek és egyéb csoportok számára biztosít az nagyjából elfogyott.

Riporter: - Hatalmas kampányok szóltak a védőoltás mihamarabbi beadatása mellett, ez megnövelte a keresletet, és hát valószínűleg még egy rohamra lehet számítani a patikákban. Ön számít a közeljövőben nagy keresletre?

Horváth Tamás: - Úgy gondolom, hogy ez összefüggésben lesz azzal, hogy valóban az egyes emberek és bizonyos csoportok, tehát kisebb közösségek mennyire érzékelik valóban saját bőrükön az influenza terjedését és mennyire csak a hírekből találkoznak ezzel. Én azt tudom mondani, hogy biztos hogy a gyógyszertárakban a kollegáim lehetőség szerint a legjobb ellátást igyekeznek biztosítani.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél