Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. november 30.
Profi stróman áll az Omninvest ügyei mögött - Magyar Hírlap

Rejtőzködnek az Omninvest Kft. tulajdonosai - vontuk le a következtetést, miután lapunk egyenesen Ciprusból rendelt céginformációt a magyar H1N1 elleni vakcinát gyártó vállalat kilencvenszázalékos üzletrészét birtokló Sumpter Pharmaceuticals Ltd. nevű offshore cégről.

Kiderült: valamit nagyon el szeretnének titkolni a 4,4 milliárd forintnyi közpénzzel kistafírozott Omninvest valódi tulajdonosai, hiszen a Sumpter üzletrészeit egy világszerte ismert professzionális strómancégre, az AJK Groupra bízták. A cégvezetést maga az AJK Management látja el, miközben két AJK-leányvállalat birtokolja - papír szerint - a ciprusi cég ötven-ötven százaléknyi üzletrészét. A Bahamáktól a Man-szigetekig számos irodával rendelkező AJK a honlapja szerint teljes körű diszkréciót kínál a hozzájuk forduló klienseknek, akik rájuk bízzák üzleti érdekeltségeik képviseletét.
Pedig okkal várhatjuk el, hogy ne rejtőzködjenek az Omninvest tulajdonosai, hiszen ők garantálhatnák a kormány által megrendelt hatmillió ampulla H1N1-vírus elleni vakcina biztonságosságát. Közismert, hogy számos kétely és kérdés merült fel a magyar oltóanyag körül. Többen bírálták például azért, mert a higanytartalma nemzetközi összehasonlításban kifejezetten magas, ráadásul még a nagy gyógyszergyáraknál is előfordultak megbetegedések egy-egy sorozat hibás oltóanyag miatt. Ehhez képest az Omninvest egy pilisborosjenői családi ház kertjében, manufaktúraszerű üzemben állítja elő a vakcinát. Simicskó István, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke a mai napra rendkívüli bizottsági ülést hívott össze, hogy a képviselők tájékoztatást kaphassanak arról: a kormány milyen nemzetbiztonsági eszközöket vett igénybe az oltóanyagot gyártó cég hátterének megismerésére. A politikus megengedhetetlennek tartja, hogy a képviselők - és általuk a társadalom - nem ismerhetik meg a H1N1-vírusfertőzés elleni védelemmel összefüggő tényeket, beleértve az Omninvest tulajdonosi szerkezetét. Különösen érdekessé teszi az Omninvest körüli pénzmozgásokat Oszkó Péter pénzügyminiszter és Székely Tamás egészségügyi miniszter pénteki lapszámunkban közreadott levelezése. Ebből kiderült, hogy az MSZP-kormány csupán a tíz százalékát állja a nagy propagandával ingyenesen kiutalt oltóanyag árán . A költségek fennmaradó részét a következő kormánynak és a patikákban, oltópontokon állami extraprofittal eladott vakcinák vásárlóinak kell megfizetnie.
2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél