Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. november 27.
Rendőrök is szállítanak vakcinát - Magyar Nemzet
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) autói is besegítenek a H1N1-vírus elleni vakcina kiszállításába - jelentette ki Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Megállapodás született ugyanis arról, hogy ha segítségre van szükségük a kistérségi ÁNTSZ -eknek, akkor igénybe vehetik a rendőrség autóit. Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy összesen hány autóról lehet szó, illetve milyen rendőrségi alkalmazottak vehetnek részt a kiszállításban. Az is kérdés, hogy ezért a munkáért kap-e többletpénzt, ha igen, mennyit és milyen forrásból a rendőrség. Székely Tamás közölte, mától országszerte további oltópontok nyílnak, így összesen kétszáz helyen lehet térítés ellenében védőoltáshoz jutni. Mint arról lapunk már beszámolt: ezeken a helyeken összesen háromezer forintot kell fizetni a vakcináért és annak beadásáért. A tárcavezető hozzátette, tegnapig 8400-an kaptak védőoltást az oltópontokon, amelyeken csak az új vírus elleni szert adják be, a szezonális influenzaoltást nem. A pontos helyszínek megtalálhatók az interneten az Egészségügyi Minisztérium (www.eum.hu), az ÁNTSZ (www.antsz.hu), valamint az Országos Epidemiológiai Központ (www.oek.hu) oldalán. Székely Tamás elmondta azt is, hogy elindították a www.jarvany.hu honlapot, ahol további hasznos információkkal szolgálnak.

Molnár Kornélia helyettes tiszti főorvos tájékoztatása szerint a pénteken nyíló oltóközpontokba már kiszállították a századagos nyitókészletet. Eközben kimutatták az új típusú influenza vírusát annál a nyíregyházi nőnél, aki vasárnap hunyt el Debrecenben. A halál oka azonban még mindig nem ismert nyilatkozta a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Kórház higiénés és Infekciókontroll Tanszékének vezetője. Orosi Piroska elmondása szerint a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályáról tüdőgyulladás gyanújával került hozzájuk a hatvanöt éves nő, aki korábban vesetranszplantáción esett át. A betegnél felmerült az új típusú influenza gyanúja, ami az elvégzett vizsgálatok során be is igazolódott. Az asszony ezután antivirális kezelést kapott. A kezelés ellenére azonban vasárnap meghalt - mondta Orosi Piroska. A tanszékvezető kiemelte azt is, hogy a halál oka egyelőre nem ismert, de az kijelenthető, hogy az intenzív osztályon ápolt, gépi lélegeztetést kapott nőnél a korábbi veseátültetés kockázati tényező volt. Eközben újabb fekvőbeteg-ellátó intézményben - ezúttal a debreceni Kenézy Gyula Kórházban kellett elrendelni teljes látogatási tilalmat. Mikó László orvos-igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy mától a kórház hivatalosan kijelölt oltópont. Mint mondta, az injekcióra érkezők természetesen a látogatási tilalom ellenére is beléphetnek az intézménybe. Mindeközben a szombathelyi Markusovszky Kórházban részleges látogatási tilalmat rendelkeztek el.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél